Свързани новини

24.03.2020 15:12

Отложиха Олимпиадата в Токио

Видян 1442 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Олимпийските игри в Токио бяха отложени. Вчера премиерът на Япония Шиндзо Абе е  поискал от президента на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах най-големият спортен форум да бъде преместен напред във времето. Той от своя страна е дал своето съгласие. Игрите трябва да се проведат най-късно до лятото на 2021-а. По програма Олимпиадата трябваше да започне на 24-и юли тази година, но заради пандемията от коронавирус и невъзможността на спортистите да се подготвят за най-важния форум в света на спорта. Както 19’  писа, някои от страните вече обявиха, че няма да изпратят спортисти, ако игрите се проведат по план, а пък от МОК лансираха предложението мероприятията от Токио 2020 да се провеждат без публика. Това очаквано не се прие добре от страна на организаторите. Именно поради тази причина, както и заради отказа на Канада и Австралия да изпратят спортисти в Токио японският премиер е настоял пред Томас Бах за отлагане на игрите.


"Помолихме президента Бах да обмисли отлагане с около една година, за да направи възможно спортистите да участват в най-доброто си състояние и събитието да се проведе в безопасност за зрителите", заяви Абе.


Досега в историята си съвременните олимпийски игри са били отменяни само заради двете световни войни, но никога не са били отлагани.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

скорпион