Свързани новини

19.03.2020 13:15

БФС с нови мерки срещу COVID-19

Видян 1299 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ръководството на БФС се старае по всички начини да помогне на клубовете и играчите да бъдат максимално подготвени и да преодолеят върлуващия коронавирус. Ръководството на централата заедно с шефа на Медицинската комисия д-р Валентин Матев са разпратили писмо с инструкии.

В него се казва, че всички футболисти и служители на клубовете трябва да бъдат изследвани за COVID-19 преди подновяването на тренировъчния процес. В писмото се допълва, че резултатите от изследванията трябва да бъдат предадени на компетентните органи и след това резултатите върнати в самата Медицинска ковисия. Писмото е подписано както от председателят на Медицинската комисия на БФС д-р Матев, утвърдено след запознаване от изпълняващия длъжността президент на БФС Михаил Касабов.

Комисията предлага, връзка с коронавируса прекратяване на тренировъчна дейност на професионални, детско-юношески и аматьорски отбори до 29 март включително. Самите клубове в този период трябва да "закупят скринингови тестове за COVID-19, с които да бъдат проверени преди подновяване на тренировъчния процес футболисти, спортно-технически щаб и служители на клуба".

Малко по-рано днес вицепрезидентът на централата Атанас Фурнаджиев заяви, че няма конкретна дата, на която да бъде подновено първенството на България, тъй като се очаква развитие на кризисната ситуация.
От БФС: Няма възможност за компенсации - не само ЦСКА и Левски страдат, а цялата държава
Усилията на БФС и регионалните структури е първенствата да бъдат доиграни.

За Лигата вариантът е да бъде завършено първенството с плейофи, да бъде определен шампион, да бъдат определени изпадащите. За по-ниските нива на шампионата също ще се опита изиграване на целия оставащ сезон, дори с междинни кръгове всяка седмица, предава Sportal.bg.


 


Снимка:  Ludogorets.com



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес ще имате желание да общувате с повече хора

Днес ще имате желание да общувате с повече хора.