01/02

Свързани новини

18.03.2020 09:34

1-ва титла за БГ в Световния Супер Ендуро шампионат

Видян 1103 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Теодор Кабакчиев (Екстрийм Рейсинг, КТМ) спечели историческа първа титла за България в Световния Супер Ендуро шампионат, след като Международната федерация по мотоциклетизъм (ФИМ) отмени последния кръг в Полша заради пандемията от Covid-19.


 


От ФИМ написаха на официалната си страница: "Заради разрастващата се епидемия от коронавирус и рестрикциите за пътуване по цял свят, ФИМ, промоутърът ABC Communications и Полската мотоциклетна федерация (ПЗМ) обявяват със съжаление, че не е възможно да бъде намерена атлернативна дата за последния кръг в Лодз. Това означава, че Световният Супер Ендуро шампионат трябва да бъде прекратен преждевременно. В резултат на всичко това, четвъртият кръг в Будапеща на 1-и февруари ще бъде считан за последен за генералното класиране. Така Били Болт (Великобритания, Хускварна) е световен шампион в клас "Престиж", а Теодор Кабакчиев (България, КТМ) - в клас "Джуниър".


 


Българският ендуро ас оглави генералното класиране в четвъртия кръг, когато разби конкуренцията пред многобройна българска публика в Будапеща. Той спечели квалификациите, а след това и трите финала по категоричен начин, което му осигури 60 точки и първо място в подреждането.


 


Кабакчиев стана шампион с актив от 185 точки и само две повече от Леон Хенчел (Германия, Хускварна). Трети остана Тай Кулинс (САЩ, КТМ), предава BNR.


 


Снимка: Instagram 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

лъв