01/02

Свързани новини

16.03.2020 09:03

В Бразилия протестираха с маски на терена, искат спиране на футбола

Видян 1139 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Футболистите на бразилския Гремио излязоха с маски на лицата преди днешния си мач срещу Сао Луис от щатското първенство на Рио Гранде до Сул.


 


Това бе форма на протест срещу местните футболни ръководители, които все още не са прекратили срещите, макар надвисналата опасност от коронавирус, предава Dir.bg.


 


По последните данни заразените в Бразилия са 121, което е малък процент от населението, но предвид пренаселените Сао Пауло и Рио де Жанейро, се очаква заразата да се разпространи светкавично.


 


Мачът се игра пред празни трибуни, което е първата взета мярка за ограничение на заразата.


 


Играчите, заедно с треньора си Ренато Порталупи обаче искат да бъдат спрени щатските първенства в страната, които традиционно се провеждат в първите месеци на всяка година.


 


Спирането на първенствата ще позволи на клубовете да разпуснат играчите, които да останат по домовете със своите семейства.


 


Заради закъснелите мерки в някои европейски страни, вече има редица случаи на футболисти с положителен тест за коронавирус.


 


За щастие, всички те на този етап се чувстват добре и нямат нужда от хоспитализация.


 


Иначе самият мач бе истинска драма, която нямаше кой да види от трибуните. Скромните гости от Сао Луис набързо поведоха с 2:0, но вече свалили маските, играчите на Гремио постигнаха пълен обрат и спечелиха с 3:2.


 


Гремио получи подкрепа и от треньора на континенталния шампион Фламенго - Жорже Жезус. Той заяви, че футболистите, макар да не попадат в рисковата група, не са супер човеци, а също така са потенциални разпространители, така че трябва да бъдат спрени мачовете.


 


На юг в Аржентина, играчите на гранда Ривър Плейт вече отказаха да играят двубоя си срещу Тукуман за Купата на страната.


 


 


Снимка: Getty images/Gulliver photos


 


 


 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.