Свързани новини

10.03.2020 17:30

Без спорт в Италия до 3 април

Видян 1227 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Италианският премиер Джузепе Конте подписа указ, с който всички спортни състезания в страната, включително футболното първенство, се спират до 3 април, предаде Франс прес. Това са част от безпрецедентните мерки за овладяване на разпространението на новия коронавирус, които ще влязат в сила в цялата страна днес.


"Няма причина мачовете и спортните събития да продължат. Съжалявам, но всички тифози трябва да се съобразят", заяви Конте на пресконференция снощи.


Вчера Италианският олимпийски комитет препоръча всички спортни състезания в страната да бъдат спрени до 3 април.


В указа се уточнява, че ще може да се проведат, но без публика, само състезанията, организирани от международни федерации. Това означава, че италианските отбори ще играят домакинските си мачове от европейските клубни турнири по футбол на родна земя, но пред празни трибуни.


Остава неясно кога и как ще приключи футболният сезон в Италия. Програмата на елитната Серия А до 3 април бе доста сгъстена, а тази година Калчото е особено оспорвано, като лидерът Ювентус е следван плътно от отборите на Лацио и Интер.


Уставът на италианската футболна федерация не предвижда какво да се прави при прекъсване на националния шампионат. Някои италиански наблюдатели и медии коментираха, че отлагането или дори отменянето на Европейското първенство по футбол тази година, което е предвидено да се проведе от 12 юни до 12 юли, е единственият вариант за довършване на сезона в Серия А, отбелязва Франс прес.


Агенцията припомня, ме дори епидемията от холера в Италия през 1973 г., която причини смъртта на 227 души, над 170 от които в Неапол, не е спряла Калчото. Това са успели да направят само Първата и Втората световна война, предава БНР.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

телец