Свързани новини

08.03.2020 09:12

БГ се наложи с 4-1 победи над Коста Рика за Купа Дейвис

Видян 1649 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Отборът на България се наложи с 4-1 победи при гостуването си на Коста Рика в среща за оставане в група II на зона Европа/Африка на купа "Дейвис".


 


Водещият играч в тима ни при отсъствието на Григор Димитров - Димитър Кузманов, осигури победата нашите с успех в четвъртата среща. Мико се наложи с 6:4, 6:3 над Хесе Армандо Флорес за 74 минути игра.


 


Българинът спечели първата част с пробив в гейм номер 10. Във втория сет Мико навакса пасив от 0:2 за да триумфира с 6:3. Така Кузманов вече е състезателят с най-много победи на сингъл за България на Купа "Дейвис" - 19.


 


В последната среща Александър Донски се наложи с 6:2, 6:4 над Родриго Пиедра, предава Dir.bg.


 


В първата среща за ден номер 2 Александър Лазаров и Адриан Андреев отстъпиха драматично на двойки с 6:7(11), 6:4, 6:7(10) от Хесе Армандо Флорес и Пабло Нунес.


 


Нашите момчета поведоха с 3:0 в първата част, но допуснаха изравняване за 3:3. До края на сета нови пробиви нямаше и така се стигна до тайбрек. В него българите изпуснаха четири сетбола и отстъпиха с 9:11 точки.


 


Лазаров и Андреев поведоха с пробив в началото на втория сет и този път го задържаха за 6:4. В третата решителна част пробиви нямаше и се стигна до нов тайбрек. В него българите загубиха с 10:12 точки.


 


В първите два сингъла в събота Кузманов се наложи над Хулиан Саборио с 6:4 6:2, а Лазаров победи Хесе Армандо Флорес със 7:5, 4:6, 6:3.


 


България се представи в състав Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Адриан Андреев и Александър Донски с капитан Тодор Енев.


 


На нашите тенисисти предстои нова битка - през септември, непосредствено преди Sofia Open, като потенциалният съперник все още не е ясен. Според новия регламент в група II са 24 отбора от целия свят, които са разделени на двойки, играещи помежду си. 12-те победители от тези дуели играят по-късно през сезона плейоф срещу 12-те загубили от мачовете от група I.


 


Снимка: Getty Images




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв