Свързани новини

06.03.2020 14:47

Бахрейн спря билетите за състезанието от Формула 1

Видян 1222 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бахрейн спря продажбата на билети за състезанието от Формул 1, което трябва да се проведе на 22 март. Организаторите на надпреварата, която е втора в календара за сезон 2020, обявиха че се взимат мерки във връзка с коронавируса COVID-19.

До момента няма информация дали стартът на пистата "Сахир" ще бъде отложен, но спирането на продажба на билети е заради ограничаването на зрителите. Организаторите добавят, че това са често от мерките, които се предприемат.

"Целта е да организираме безопасно състезание, в което да може да се гарантира здравето на всички - както участници, така и зрители", обясняват от организационния комитет.

На пистата ще бъдат разположени пунктове, на които хората да мият ръцете си. Също така ще бъдат осигурени и медицински лица, които да се грижат за здравето на публиката.

В последните дни Бахрейн предприе мерки, обявявайки, че ще постави под карантина хора, които влизат в страната от Япония или Италия. Също така са въведени рестрикции и за пътници, които използват Дубай като връзка, за да стигнат до Бахрейн.

От Формула 1 работят с правителството на Бахрейн, за да позволят изключения за пилотите и екипите, които да преминат обстойни прегледи, но да бъдат допуснати в страната.

Сезонът във Формула 1 започва следващия уикенд с Гран при на Австралия.

Ситуацията в Близкия изток вече наложи отлагане на състезания в Световния шампионат по мотоциклетизъм (MotoGP). Сезонът трябваше да започне този уикенд в Катар, но надпреварата беше отменена, а второто състезание в Тайланд е изместено едва за октомври. Така сезонът в MotoGP ще стартира на 5 април в САЩ, предава Дневник.


 


Снимка: Associated press



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

водолей