Свързани новини

04.03.2020 12:40

Отново българи на рали Дакар

Видян 992 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След 5 години затишие отново български екипаж ще стартира в световната рали надпревара Дакар 2021, която ще се провежда следващите 5 години в Саудитска Арабия. Най-успешно представеният българин досега в Рали Дакар Орлин Алексиев този път ще стартира в тандем с първия български участник на Рали Дакар през 2011 година Тодор Христов.

Тодор Христов има две участия в рали Дакар с ATV и едно участие като мениджър на "Bulgaria Off-Road Team". Двамата ще стартират с UTV /Buggy Can-Am Maverick 1000, което е най-мощния модел с отлични качества за пустинята. При първото си участие в най-престижното офроуд състезание - рали "Дакар 2013 " Орлин Алексиев стана първият българин, финиширал на рали "Дакар" с автомобил BMW X1 Proto с най-добро класиране до момента - 17 място в класа и 61 в генералното класиране от над 200 участника.

35-то издание на най-тежката надпревара "Дакар 2013" стартира на 5 януари в Перу, прекоси Аржентина и финишира в Чили на 20 януари. Българските участници преминаха изключително тежки етапи и 8000 състезателни километра за двете седмици на състезанието, преминаха Андите на 4800 метра надморска височина и финишираха успешно в столицата на Чили Сантяго. Преди участието си в Дакар Алексиев спечели второ място в Балканската Офроуд Купа, спечели много състезания от Националния и Източно Европейския Шампионат в Гърция и България. Състезанието в Саудитска Арабия ще бъде от 12 етапа за 13 дни, около 7500 километра само в пустинята и ще бъде голямо изпитание за българския екипаж. Двамата започнаха своята подготовка, като в момента се поръчва тунинг за машината и оборудване по новите изисквания на FIA - Световната автомобилна федерация.


 


Снимка: БНР



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева