Свързани новини

10.04.2009 14:42

Федерацията по гребане очаква 6 нови лодки за 53 700 евро

Видян 2035 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българската федерация по гребане очаква 6 нови лодки на италианската фирма "Филипи", предаде БГНЕС.


Четирите скифа и две двойки скул без рулеви са на стойност 53 700 евро и трябва да пристигнат у нас на 15 май. Средствата са отпуснати целево от Държавната агенция за младежта и спорта (ДАМС). Освен това БФ Гребане плати днес 20 000 лв. за 16 нови гребла, които също са дадени от ДАМС.
Националният ни отбор и олимпийската шампионка Румяна Нейкова продължават пълноценна подготовка в Пловдив. Златната медалистка от "Пекин 2008" ще пропусне първия старт за Световната купа в Баньолас (Испания) от 29 до 31 май. "Преценихме, че Румяна все още не е навлязла във върхова форма след олимпиадата, а партньорката й на двойка скул Миглена Маркова още лекува травма на крака – поясни старши треньорът на националите Свилен Нейков. – Затова те ще започнат сезона с втория старт за Световната купа в Мюнхен от 19 юни. Поради тази причина забавихме и поръчката на лодката, която вече е факт". Двойката скул ще пристигне директно в Германия. Тя е на стойност 11 800 евро и е на фирма "Емпахер". "Отборът е обезпечен на 100 процента и подготовката ни върви съвсем нормално и федерацията няма финансови проблеми – допълни председателят на БФ Гребане Светла Оцетова. – Държавният шампионат по никакъв начин не е застрашен, както се спекулира в някои печатни и интернет издания. Както всяка година, така и тази, има забавяне на парите от ДАМС към клубовете. В разговор председателят Весела Лечева увери, че средствата ще бъдат получени до края на април. Така че проблем за първия кръг от първенството през май няма да има. Неоснователно бе замесен и тотализаторът, който винаги е бил изряден към нас. Оттам парите вече са постъпили към ДАМС, а вероятно следващата седмица ще подпишем договора с агенцията за 2009 г., както и всички останали федерации. А относно тиражираната информация, че Румяна Нейкова нямала лодка. Ако става въпрос за държавното първенство – не й трябва, защото използва материалната част на нейния клуб "Черно море". Но ако имат предвид за двойка скул, такава в момента няма нова, защото не я бяхме поръчали, имайки предвид, че треньорският щаб предпочете те да пропуснат първия кръг на Световната купа в Испания и да започнат сезона от втория в Мюнхен".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на