01/02

Свързани новини

29.02.2020 08:02

Гришо не можа да се противопостави на Надал

Видян 1273 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Григор Димитров приключи участието си на турнира на твърди кортове от АТП 500 в Акапулко (Мексико). Най-добрият български тенисист отстъпи с 3-6, 2-6 пред световния №2 Рафаел Надал (Испания).


 


Двубоят им продължи 2 часа и 35 минути, предава Topsport.bg.


 


И в двата сета хасковлията започваше по-добре и пробиваше за първи път. В първата част Гришо направи брейк на нула за 2-1. Надал веднага направи рибрейк на 15 и проби още веднъж за 4:2 в  гейм преминал през две равенства.


 


Българският тенисист беше на прага да се върне в сета, но пропиля и трите си възможности в най-дългия гейм в мача с 14 разиграни точки. След това испанецът реализира втория си сетбол след 48 минути игра.


 


И втората част започна с предимство за Димитров. Той проби в първия гейм на 30 и успя да затвърди брейка в дълъг  гейм, в който все пак постоянно водеше. За съжалени някъде тука мачът приключи.


 


Надал реализира втората си възможност за за пробив и след като отрази една възможност на Григор за нов брейк изравни за 2-2.


 


В последните 4 гейма хасковлията взе общо 6 точки, като видимо загуби вяра, че може да измъкне нещо повече в мача. Рафаел взе частта с 6-2 за 53 минути, а и с това се класира за финал в Акапулко срещу партньора на двойки на Гришо Тейлър Фриц.


 


Точките в мача са 49 на 62. На сервисите на Надал резултатът е 37-28 в полза на испанеца. В тези на Григор - 25-21 отнова за "Матадора". И двамата имаха по 6 възможности за брейк. Рафа спаси четири, а Гришо само една. Ефективността на първи сервис на Надал беше 68%, а тази на Димитров - 48%.


 


За българският тенисист останаха трите победи в Мексико и завръщането в Топ 20. Това е загуба №13 за него от майстора на клей. Победата в Пекин през 2016 година остава единствената за него срещу един от тримата големи в съвременния тенис.


 


Снимки: Getty Images




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

козирог

Преди обяд ще сте още под въздействието на вчерашни впечатления

Преди обяд ще сте още под въздействието на вчерашни