Свързани новини

28.02.2020 09:02

Гришо би Вавринка, идва мач с Надал

Видян 1281 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Григор Димитров победи Стан Вавринка с 6:4, 6:4 в 1/4-финал от турнира по тенис в Акапулко, за да стигне полуфинал в турнира след час и 25 минути игра. Така българинът прекъсна серията от пет поредни победи на швейцареца. На полуфинал Димитров ще се изправи срещу Рафаел Надал, който надви Хвон с 6:2, 6:1, предава Gong.bg.

Българският тенисист започна отлично двубоя като проби още в първия гейм съперника си, който е поставен под №3 в схемата и поведе с 1:0. Във втория гейм с отлична игра той взе подаването си и поведе с 2:0 като и двата гейма бяха спечелени на 0.

Все пак в третия гейм Вавринка стигна до успеха и намали изоставането си до 1:2. В следващите два гейма и двамата си взеха подаванията, за да може Димитров да поведе с 3:2. В 6-ия гейм Вавривна поведе с 30:15, но с отлична точка Димитров изравни на 30:30, но след нови две възможности Вавринка върна пробива и изравни резултата до 3:3.

Българският тенисист съумя веднага в следващия гейм да спечели подаването на съперника и поведе с 4:3. В осмия гейм Вавринка поведе с 40:30 и получи възможността да пробие отново, но Григор съумя да се измъкне от ситуацията и си взе подаването, за да поведе с 5:3. След това и двамата си взеха подаванията и Григор взе сета с 6:4.

Във втория сет и Димитров, и Вавринка не даваха шанс на съперника си при сервис, за да се стигне до 2:2. В петия гейм Димитров поведе с 40:0 при сервис на съперника и още при първата възможност за пробив от 3 възможни проби съперника и поведе с 3:2 гейма. В 6-ия гейм Григор съумя да изравни след като изоставаше с 0:30 и 30:40, за да си спечели подаването и да затвърди пробива като поведе с 4:2.

Седмият гейм на втория сет предложи доста изненадващ развой на събитията и след 40:0 в полза на българския тенисист, Вавринка си взе подаването и намали изоставането си до 3:4. И двамата взеха подаванията в следващите два гейма и резултатът стана 5:4 в полза на Димитров, който сервираше за мача. С отличен гейм Димитров съумя да вземе подаването си и е полуфиналист след успех и във втория сет с 6:4.


 


Снимка: Getty Images



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

водолей

Съвсем не лош ден

Съвсем не лош ден, макар че може би ще се наложи дълго