Свързани новини

24.02.2020 16:22

Мо Фара призна че лъже, хванаха го в още една измама

Видян 1635 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Звездата в леката атлетика сър Мохамед Фара призна, че е излъгал, че не познава треньор, арестуван за разпространение на допинг. Предаването Панорама на БиБиСи пък разкри, че сомалиецът с британски паспорт е лъгал американската антидопингова агенция (USADA) в разпит, продължил 5 часа, предаде Сега.


Треньорът, за когото Фара призна, е сомалиецът Джама Аден, който бе сниман няколко пъти със звездата. През 2016 г. Аден, който е бивш състезател на 800 и 1500 м, бе арестуван, след като антидопинговата агенция в Испания намери три вида ЕПО и 19 заредени спринцовки в хотелската му стая. По това време говорител на Фара заяви, че "Джама няма нищо общо с Мо". Попитан за снимките с Аден, Фара каза, че сомалиецът е бил "просто фен, помолил го за селфи".


Сега Фара, който е 4-кратен олимпийски и 6-кратен световен шампион в бяганията на 5000 и 10 000 м, каза пред в. Таймс, че е излъгал за това.


Междувременно, БиБиСи намери доказателства, че Фара е излъгал за съмнителна практика, която е приложил, докато все още работеше със скандалния треньор АлбертоСалазар, който бе изключен от спорта за 4 години за "ръководене и улесняване на забранено допинг поведение". Фара е отричал пред американската антидопингова агенция (USADA), че си е инжектирал добавката L-карнитин преди маратона в Лондон през 2014 г., а документи показват, че не просто го е правил, но представител на британската федерация по лека атлетика е пътувал до Швейцария, за да вземе добавките от човек, близък до Салазар.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

стрелец