Свързани новини

19.02.2020 16:52

Министър Кралев награди медалистите от Европейското по борба

Видян 1147 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетни плакети на ММС на шестимата медалисти от Европейското първенство по борба в Рим. Българските състезатели се завърнаха от италианската столица с три златни, два сребърни и един бронзов медал.


В класическия стил Едмонд Назарян триумфира с титлата в категория до 55 кг в дебюта си при мъжете на шампионат на Стария континент, а Даниел Александров остана втори в категория до 82 кг. При жените злато заслужиха Миглена Селишка при 50-килограмовите и Мими Христова в категория до 65 кг. Със сребро се окичи Биляна Дудова (категория до 59 кг), а бронз спечели Тайбе Юсеин (категория до 62 кг).


Министър Кралев поздрави медалистите ни за силното представяне в първото за 2020 година голямо първенство. Борците се наредиха на второ място в неофициалното класиране по спечелени медали на шампионата в Рим. Първи е съставът на Русия. За първи път от 15 години насам страната ни е с трима европейски шампиони. За последно това се случи през 2005 г. на първенството във Варна.


Почетни плакети на ММС получиха и старши треньорите Армен Назарян (класически стил) и Петър Касабов (жени). Красен Кралев и президентът на Българската федерация по борба Христо Маринов обсъдиха предстоящата подготовка на българските национални състезатели в олимпийската година. Маринов сподели, че Европейското първенство е част от нея, защото след месец състезателите ни започват битката за олимпийски квоти. Те ще участват в два квалификационни турнира.


Първият започва на 19 март в Будапеща, Унгария, а вторият ще се проведе в София. "Арена Армеец" ще бъде домакин на надпреварата, която стартира на 30 април. Финалистите в двата турнира ще получат визи за Летните олимпийски игри в Токио.


Женският ни отбор ще се готви в столицата на Унгария от 4 март, сподели наставникът на тима Петър Касабов. Даниел Александров ще се бори за квота в категория до 77 кг. на класическия стил след тежката контузия, която получи Айк Мнацаканян по време на двубоя за бронзов медал на Европейското първенство. Министър Кралев пожела успех на борците в предстоящите важни състезания.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали