01/02

Свързани новини

19.02.2020 09:44

Марица завърши с драматична победа участието си в Шампионската лига

Видян 1021 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Волейболният първенец на България Марица (Пловдив) завърши с изключително драматична победа участието си в най-престижния европейски клубен турнир - Шампионската лига за жени. Момичетата на Иван Петков се наложиха много трудно над руския Уралочка-НТМК (Екатеринбург) с 3:2 (25:19, 21:25, 25:17, 22:25, 20:18) в последния си мач от Група Е на турнира, игран вчера вечер пред невероятните близо 4500 зрители в зала "Колодрума" в Пловдив, предава Sportal.bg.


 


По този начин Марица завършва на 3-о място в крайното класиране с 3 победи, 3 загуби и 9 точки, с колкото приключи и френският Кан на втората позиция, но с по-добри показатели. Уралочка пък остана на последното 4-о място с 2 победи, 4 загуби и 6 точки. Победител в групата стана руският гранд и шампион Динамо (Москва) с 4 победи, 2 загуби и 12 точки, като това е единственият отбор, който се класира за 1/4-финалите на Шампионската лига от този поток.


 


Първата част в зала "Колодрума" бе равностойна до 10:10. С по-добра игра на своята блокада и с помощта на общо 7 точки, отбелязани от Александра Миланова в гейма, Марица наложи надмощие, дръпна напред в резултата и затвори частта с ас на Дженифър Крос за 25:19. Вторият гейм бе доста по-драматичен. Кремена Каменова се развихри на сервис и в атака и домакините от Марица успяха да поведат със солидна разлика от шест точки. От другата страна на мрежата обаче заработи блокадата на Уралочка и гостенките не само успяха да заличат изоставането си, но взеха предимство и изравниха резултата след 25:21.


 


С много прецизна игра в третата част, Марица не остави никакви съмнения в превъзходството си. Емилия Димитрова бе най-настоятелна в нападение и наниза шест точки за категоричното 25:17. Христина Вучкова бе истинско страшилище за противника в началото на четвъртия гейм. С отлични изяви на блокада и на сервис, тя помогна на своите да поведат с цели седем точки разлика, които обаче се оказаха недостатъчни. Дойде ред на звездата на Уралочка и руския национален отбор Ксения Парубец да повършее на терена. Тя направи феноменалните 12 точки в гейма, за да се стигне до ново равенство в резултата след 25:22.


 


Вдъхновен от неуморната подкрепа от трибуните, българският тим влезе силно и в тайбрека. Със страхотна отборна игра пловдивчанки поеха контрол върху резултата и стигнаха до троен мачбол при 14:11, но и това не отказа рускините. С фантастични защити и от двете страни на мрежата, битката продължи дълбоко в добавеното време, като Уралочка спаси още три мачбола за Марица преди пловдивчанки да ликуват като победителки след 20:18.


 


Най-полезна за Марица стана Александра Миланова с 19 точки (5 блока!, 1 ас, 30% ефективност в атака и 52% позитивно посрещане) за победата.


Кремена Каменова (2 блока, 1 ас, 36% ефективност в атака и 24% позитивно посрещане) и Емилия Димитрова (35% ефективност в атака) пък добавиха по 17 точки за успеха.


 


За тима на Уралочка над всички бе Ксения Парубец със страхотните 27 точки (2 блока, 1 ас, 39% ефективност в атака и 59% позитивно посрещане), но и това не бе достатъчно за победа.


 


МАРИЦА (ПЛОВДИВ, БЪЛГАРИЯ) - УРАЛОЧКА-НТМК (ЕКАТЕРИНБУРГ, РУСИЯ) 3:2 (25:19, 21:25, 25:17, 22:25, 20:18)


 


 


Снимки: CEV.EU




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.