01/02

Свързани новини

15.02.2020 16:52

Левски - ЦСКА 0:0

Видян 1923 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Левски и ЦСКА завършиха наравно 0:0 на националния стадион в дербито на 21-ия кръг, който е първи след подновяването на шампионата.


 


Двата отбора пропуснаха не малко шансове да се поздравят с победата, а с равенството си правят лоша услуга, тъй като ще се отдалечат от Лудогорец, ако шампионите победят Ботев (Враца) по-късно днес.


 


Двубоят, който беше предшестван от "синьо" шествие в подкрепа на закъсалия финансово Левски, доказа, че отборите са все така равностойни и без намерения да поемат излишни рискове в големия мач. Това е пето равенство в последните девет сблъсъка между "сини" и "червени".


 


Левски завърши двубоя с човек по-малко заради червен картон на Нуно Рейш в 76-ата минута, а ЦСКА удари греда чрез нападателя си Евандро. След края на мача и Петър Занев от символичните гости бе изгонен. Сблъсъкът бе белязан и от тежка контузия на Мартин Райнов от Левски в началото, за който има съмнения, че е със счупен нос.


 


За "сините" Симеон Славчев и Деян Лозев направиха дебют, а бившият играч на Ювентус Стефано Белтраме направи добро впечатление в първия си мач за ЦСКА. Като цяло резултатът е заслужен, защото отборите не успяха да настроят мерника си и често обещаващи атаки завършваха с неточни удари. И все пак вратарите трябваше да правят няколко важни спасявания.


 


Инициативата рязко се сменяше в хода на всичките 90 минути. Лески владееше малко по-често топката и бе опасен на статични положения, докато ЦСКА направи не лоши атаки по фланговете, от които на свой ред не можа да се възползва. Десетте жълти картона са нагледно доказателство колко напрегната бе битката.


 


Закономерното равенство оставя Левски с 44 точки, на четири зад Лудогорец, а ЦСКА е с 40 и изостава на една точка зад Локомотив (Пловдив), който утре играе в градското дерби с Ботев.


 


В 66-ата минута дойде може би най-красивият момент в мача. Страхотно изпълнение на пряк свободен удар от Живко Миланов принуди Бусато да прави класно спасяване, пише Dir.bg.


 


В 75-ата минута Левски остана с човек по-малко. Нуно Рейш направи безрасъден шпагат в краката на Отабор и за втори път бе санкциониран.


 


Това, че левскарите останаха с числен пасив не ги стресна. Те продължиха да атакуват опасно, като дори изкараха нови три жълти картона за ЦСКА. Други опасни удари към двете врати обаче нямаше. След последния съдийски сигнал капитанът на "червените" Петър Занев бе изгонен заради реплики към съдията.


 


 


Снимки: Gong.bg



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

скорпион