Свързани новини

14.02.2020 10:02

Италия с революционно предложение за ВАР

Видян 1124 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Италианската футболна федерация е изпратила офиицално запитване до ФИФА относно "възможността да се експериментира" с ВАР системата.


 


След дузина оплаквания от различни клубове от Серия А, ръководният футболен орган на страната реши да пусне официално изявление, в което предлага да се изпробва т.нар. "оспорване". Това ще става с помощта на система, чрез която отборите могат да поискат проверка на съответна ситуация по време на мача.


 


Последната "капка" бе срещата срещу Милан и Ювентус от Купата на Италия, която завърши 1:1 след спорна дузпа за "бианконерите", получена във финалните минути на двубоя. Ситуацията породи множество коментари и различни гледни точки, предава Gong.bg.


 


"Италия бе една от първите страни в света, която експериментира с тази технология", започва становището.


 


"Приемането на ВАР бе предшествано от тестов период, който доведе до изключителни резултати, допринасящи значително за окончателния протокол."


 


"Водени от желанието за иновация и множеството заявки, които получихме през последните седмици от многобройни клубове от Серия А, заявяваме, че желаем да експериментираме с използването на системата (отборите да могат да преразглеждат ситуацията на място). Убедени сме, че това ще доближи футбола до милионите фенове, без да афектира отрицателно върху авторитета на съдиите."


 


Президентът на федерацията, Габриеле Гравина, също подкрепи искането и заяви, че това ще спомогне "да се избегнат спорове, които вредят на имиджа на първенството".




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

овен

Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора,