Свързани новини

13.02.2020 21:42

Селишка е европейска шампионка

Видян 2109 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българската боркиня Миглена Селишка в категория до 50 кг спечели златен медал на Европейското първенство в Рим (Италия). Тя взе реванш от украинката Оксана Ливач за миналогодишната си загуба в спора за титлата след успех с 5-3.


Припомняме, че вчера трикратната европейска шампионка за девойки Миглена Селишка се класира за финал. При най-леките в категория до 50 кг тя победи с 10:6 точки Ксения Станкевич (Беларус), бронзова медалистка от Мондиал 2019. Миналата година Меги я победи с 11:4, отново на тази фаза на Европейското първенство. 


„Това е много специално нещо за мен, защото миналата година загубих един много тежък и скъп финал. Радвам се, че тази година успях да го върна. Оттук – напред към Олимпиадата", каза Миглена Селишка.


Срещата с украинката Оксана Ливач бе изпълнена с изцяло тактически нюанс, но във важните моменти родната боркиня с нюх завоюва златото при жените.



И двете боркини стартираха много агресивно, макар Миглена да бе по-дейната от двете на тепиха в първите секунди, пише gong.bg. Равностойното представяне продължи, като тактиката преобладаваше. Арбитърът наказа Миглена за „бездействие”, което ѝ даде 30 секунди за възможност за атака и първата точка отиде за Ливач.


Паузата между двете части дойде при аванс за украинката.


Съдиите на два пъти я предупредиха на старта на втората част и Ливач получи 30 секунди в опит за атака. Украинката не успя да атакува и Селишка получи точка, след което изхвърли съперничката си от тепиха, за да вземе своя втори пункт. Със страхотно обръщане Миглена направи ключ през кръста на украинката за 4:1 и продължи да малтретира Ливач в средата на тепиха.


Съдията изправи двете боркини, а нападението на Ливач бе страхотно, като повали българката долу, за нови две точки – 4:3.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

дева