Свързани новини

11.02.2020 16:02

Божинов с трансфер в Италия

Видян 1159 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият национал Валери Божинов е приел оферта от италиански клуб. Става въпрос за отбора на Катания, който в момента е на 8-о място в Серия С- поток С (Южна Италия), но се бори за попадане в плейофите за влизане.

"Аз лично се разбрах с Катания, благодарение на спортния директор на Парма Алесандро Лукарели. Брат му е треньор в Катания. Така станаха нещата. Звъннаха ми и ме питаха дали имам желание да играя в Катания. Катания е голям клуб, отбор с традиции, с много големи фенове, има напрежение, което аз обичам. Искам да играя пред публика и фенове. По-хубаво от това няма. Отборът е в Серия С, но има амбиции и желание да се върне в Серия В", коментира Божинов пред Dsport.bg.

"Лично за себе си съм си поставил цел да напиша една голяма история с този клуб", добави нападателят.

Тимът от остров Сицилия оглеждашe и Обафеми Мартинс за атаката си, но 35-годишният нигериец получи контузия в слабините през май и едва през ноември беше готов да се върне на терена.

Роденият през 1986-а година Божинов изкара цялата зимна подготовка с отбора на Септември.

Катания игра до 2015-а в Серия А, след което беше изхвърлен в трета лига. В последните два сезона Катания завърши на 2-о и 4-о място, но не се справи при плейофите за влизане в Серия Б. Клубът е един от най-популярни в Южна Италия и 12-и по брой регистрирани фенове в Италия. В момента старши треньор е Кристиано Лукарели.

"Преди малко ми звънна треньорът Кристиано Лукарели, който ме попита дали утре следобед мога да бъда в Катания за тренировката на отбора. Очаквам от клуба да ми пратят билети. Надявам се утре рано сутринта да тръгна за София и към обяд да съм в Сицилия, Катаня", допълни той.


 


Снимка: Lap.bg



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!