Свързани новини

11.02.2020 10:31

Удължиха с 2 месеца разследването на БФС

Видян 1194 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


С два месеца е удължен срокът за разследването, което Икономическата полиция провежда в БФС, информира 24 часа. Проверката е за финансови злоупотреби, свързани с отпускане на пари за детско-юношески школи. Засега разследващите са се натъкнали на дании за надписани сметки в счетоводството. Те обаче не са с парите на ДЮШ. За да се установи със сигурност, че става дума за злоупотреби, са назначени финансово-оценителни и счетоводни експертизи.
Самата процедура по удължаване пък е по-скоро стандартна практика, казват запознати. След като данните от експертизите бъдат готови, и бъдат обобщени, ще се прецени дали да стартира досъдебна производство за извършено престъпление, или проверката ще се прекрати.
Освен проверката на Икономическата полиция, има и от инспектората на Спортното министерство. Тя търсеше нарушения във всички проекти, които са били отчетени от БФС.
Отделно от тази проверка има и на ГДБОП и спецпрокуратурата. Тя обаче е свързана с дейността на съдийската комисия към БФС. Започна през септември, няколко дни след срамните скандирания на стадион Васил Левски по време на мача на националите с Англия, загубен с 0:6. Тогава разследващи влязоха в БФС и иззеха и множество документи.
За разпит бяха отведени шефът на комисията Йордан Сталев и още четирима души. Проверката е за далавери с нарядите на съдиите. Проверяват се и няколко мача с обрати в резултата. Те засягат период от 2015 година насам. И там сроковете са удължавани и не е ясно кога ще приключи проверката.


 


Снимка: Reuters




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 11.02.2020 11:38

    За да се ПРЕДПАЗИМ от поредната ДАЛАВЕРА "левски ТИРЕ софия",ТРЯБВА да РАЗБЕРЕМ ,що е ТО "цска ТИРЕ софия"!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности за