Свързани новини

02.02.2020 16:02

Джокович спечели Australian Open

Видян 2034 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Новак Джокович спечели 17-ия си трофей от Големия шлем. Сърбинът триумфира на Australian Open, след като победи на финала в Мелбърн Доминик Тийм. Джокера сътвори невероятен обрат и след 5 сета 6:4, 4:6, 2:6, 6:3, 6:4, стигна до осмата си титла от Откритото първенство по тенис на Австралия. Джокович е рекордьор по трофеи от турнира в Австралия.
Някои ужасни неща се случиха в Австралия, в други части на света умират хора заради военни конфликти и един човек, който приемам за мой ментор - Кобе Брайънт, почина миналата седмица. Това е едно напомняне за нас, че трябва да се държим един за друг и да бъдем близко до хората, които ни обичат. Ние сме част от професионалния спорт, но има по-важни неща в живота", каза Джокович при връчването на трофея.
Постижението на Новак в Австралия е впечатляващо, тъй като той триумфира във всеки от осемте финала, които изигра в Мелбърн. По пътя към успеха Джокович загуби едва три сета.
Сърбинът вече има 17 титли в турнирите от голямата четворка, като изостава с три от водача Роджър Федерер и е на две от Рафаел Надал.
От днес Джокович пък отново ще бъде номер 1 в света, измествайки досегашния лидер Рафаел Надал.
Най-добрият български тенисист Григор Димитров, който записа разоочароващо представяне в Мелбърн, отпадайки още във втория кръг пък загуби три позиции за световната ранглиста и вече ще бъде №23.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.