Свързани новини

31.01.2020 12:15

Гръцкият премиер поиска разговори с ФИФА и УЕФА

Видян 1188 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министър председателят на Гърция поиска спешни разговори с ФИФА и УЕФА за реформи във футболната система в страната и предупреди, че може да спре гръцките клубове от участие в континенталните турнири, предава Sportal.bg.


Премиерът Кириакос Мицотакис заяви, че е изпратил "лични покани" към президентите на международни футболни централи за среща в Атина. Предупреждението идва след публичното противопоставяне между собственците на двата водещи отбора в момента в гръцката Супер лига Олимпиакос и ПАОК, което доведе и до остър политически диспут.


От Олимпиакос поискаха лидера в класирането ПАОК да бъде изхвърлен от елита заради нарушаване на правилата за собственост. Правителството блокира искането със спешна законодателна промяна, но клубът от Солун все още е заплашен от отнемане на точки, което може да се окаже решаващо в борбата за титлата.


"Футболът е важен, но данъчни облекчения, заетост, добри болници и училища са много по-важни", заяви Мицотакис. "Искаме да съставим меморандум с ФИФА и УЕФА за рестарт на гръцкия футбол. Призовавам собствениците на клубове да се съобразят с нашите усилия или ще бъдат изхвърлени от всички международни турнири и по този начин ще бъдат лишени от важни източници приходи за дълго време", допълни той.


Собственик на ПАОК е бизнесменът от руски произход Иван Савидис, а клубът от Солун през този сезон успешно се противопоставя на доминиращия в последните години Олимпиакос, който е издържан от корабния магнат Вангелис Маринакис. Савидис и Маринакис притежават акции във вестници и телевизионни канали, което допълнително увеличава конфронтацията. В Солун около 8 хиляди привърженици на ПАОК излязоха на протестна демонстрация срещу правителството с обвинение, че подпомагат съперника от столицата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

водолей