01/02

Свързани новини

21.01.2020 09:30

Тайбе Юсеин и Влади Илиев отличени на Нощта на шампионите

Видян 2356 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Биатлонистът Владимир Илиев и националката по борба Тайбе Юсеин бяха отличени от Министерството на младежта и спорта (ММС) и Българския спортен тотализатор (БСТ) за най-добри спортисти през изминалата година, предлага Sportal.bg.


Илиев спечели сребърен медал в индивидуалната дисциплината на 20 километра на Световното първенство в Йостерзунд, Швеция, в началото на годината, а през декември заслужи и приза "Спортист на годината" на България. Тайбе Юсеин пък стана европейска шампионка и получи сребро на световния шампионат.


"Благодаря на БСТ и ММС за наградата. Чувствам се наистина оценена. Пожелавам на всички наши олимпийци да прославят страната ни и да се приберат от Токио с медали", каза тя по време на награждаването.


За отбор на годината бе обявен националният ансамбъл по художествена гимнастика, който дублира наградата от "Спортист на годината" през месец декември. Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Ерика Зафирова и Лаура Траатс спечелиха бронз в многобоя и сребро от финала с топки на световното първенство в Баку.


Съвсем очаквано, треньор на годината е арихтектът на успехите на българската художествена гимнастика Весела Димитрова, но тя раздели наградата с наставника на националите по вдигане на тежести Иван Иванов.


Наградата за деца до 16 години спечели плувецът Йосиф Миладинов. Той стана трети в света при юношите на 50 метра бътерфлай и втори в Европа на 100 метра в същия стил, покри норматив "А" за олимпийските игри в Токио, подобри над 10 национални рекорда за две възрасти, стана и шампион на Швейцария, където живее със семейството си и тренира.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

козирог

Преди обяд ще сте още под въздействието на вчерашни впечатления

Преди обяд ще сте още под въздействието на вчерашни