01/02
20.01.2020 11:01

Кои ще са най-добрите спортисти за 2019 г казват днес Министерството на младежта и спорта и Българският спортен тотализатор

Видян 1262 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Само след броени часове ще  разберем кой ще грабне големия приз „Спортист №1 на България“ за 2019 г.  Министерството на младежта и спорта и Българският спортен тотализатор ще отличат най-добрите ни спортисти и треньори за 2019 г. на специалната ежегодна церемония - „Нощта на шампионите“.


Отличените спортисти и треньори са разделени в 7 различни категории и ще получат парични премии на обща стойност 215 000 лева, осигурени от Българският спортен тотализатор.


По време на церемонията министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще връчи и най-високото държавно отличие в областта на спорта - „Венец на победителя“, на заслужили личности от българския спорт.


Церемонията „Нощта на шампионите” се организира  от много години. През 2018 г. “Спортист № 1 на България” стана Тайбе Юсеин. Този приз през 2017 г. отиде при ракетата  Григор Димитров.


Младите ни спортни надежди, които бяха отличени за постиженията си през 2018, доказаха, че напълно са заслужили приза “Млад спортист № 1 на България”. През 2019 година Пьотр Нестеров влезе в топ 100 на световната ранглиста на ITF за юноши. Биляна Дудова продължава да жъне успехи в борбата, като се окичи със златен медал от европейското първенство в Букурещ през април миналата година.


Церемонията “Нощта на шампионите” ще се излъчи пряко по БНТ на 20 януари от 19 ч. Водещ по традиция ще бъде Деян Славчев - Део.  На сцената този път ще му партнира гимнастичката Невяна Владинова.


СПОРТ ТОТО отделя 33% от постъпленията в игрите си за развитието на физическо възпитание и спорта в България. За 2019 г. сумата възлиза на десетки милиони левове.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Очаква ви вълнуващ ден с нови запознанства и социални събития

Очаква ви вълнуващ ден с нови запознанства и социални