Свързани новини

15.01.2020 17:19

Джошуа срещу Кобрата - не по-късно от 31 май

Видян 1883 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вече няма въпросителни около това кой ще е следващият съперник на Антъни Джошуа в мач за световната титла по бокс.


 


Кубрат Пулев ще опита да отнеме поясите във версиите WBA, IBF и IBO, като се очаква само договорка и конкретика за датата и мястото на мача, пише Dir.bg.


 


Той вече няма как да не бъде осъществен, след като щабът на Олександър Усик призна официално, че вече работи по следващия бой на украинеца в края на март или началото на април, в който той да играе за титлата в WBO. Макар да няма официално потвърждение от Джошуа или агента му Еди Хърн, това означава, че именно този пояс ще оваканти британецът.


 


Те обявиха пред специализирания сайт www.boxingscene.com, че "хората на Пулев вече имат писмен мандат за бой срещу шампиона не по-късно от 31 май."


 


Ръководствата на асоциациите IBF и WBO спориха кой заслужава да е следващият съперник на Джошуа, като претендентите им са Пулев и Усик. Бе ясно, че Ей Джей трябва да освободи един от двата пояса, а после да търси начин да си го върне.


 


Новината, че хората около украинеца вече организират бой за титлата във версията, означава едно - IBF е спечелил правото Пулев да се изправи срещу Джошуа. Ако е вярно, че това е вече приведено и в писмен вид, значи е формалност да разберем кога българинът ще се бие с англичанина.


 


Джошуа взе титлата в WBO след победа над Джоузеф Паркър през 2018-а, но ще трябва да се изправи срещу Усик (или победилия го претендент), за да си върне пояса на по-късен етап.


 


Ако, разбира се, успее да се справи с Пулев преди това.


 


Също днес стана ясно, че Адам Ковнацки - потенциално сочен за съперник на Пулев като претендент във версия IBF, ако Джошуа бе решил да оваканти тази титла, прави други планове. На 7 март той ще се бие с Роберт Хелениус. Също - очевидно заради потвърждението, че Кобрата отива на мач с Джошуа за поясите.


 


Снимка: БТА




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Израел нанесе удар по Иран

Израел нанесе удар по Иран

В ранните часове на петък Израел е ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

козирог