Свързани новини

13.01.2020 13:05

Раева много доволна от представянето на девойките

Видян 1836 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на БФХГ Илиана Раева коментира представянето на гимнастичките след края на първото контролно състезание за годината, което се проведе вчера в зала "Раковски". Татяна Воложанина спечели контролното, в което не взеха участие трите основни състезателки - Боряна Калейн, Катрин Тасева и Невяна Владинова.


”Боряна, Катрин и Невяна се готвят за олимпийските игри в Токио. Те са с абсолютно нови програми. Тяхната подготовка и влизането им в състезателния сезон трябва да е стратегически много добре подготвена. Бранимира Маркова е изготвила специална програма, която следват както за подготовката им в момента, така и коя къде ще участва. Трябва и много да внимаваме с начина на натоварване във всяко отношение, защото новите съчетания са много трудни не само като композиции, но и като издръжливост, поради изключителната наситеност на елементите. Затова трябва максимално добре да бъде планиран стартът им, за да бъдат във върхова форма когато трябва", коментира Раева в интервю за фейсбук страницата на БФХГ.


Тя добави, че не е изненадана от победата на Воложанина.


"Не ме изненада това, че Татяна Воложанина ярко се откроява от всички останали. Таня е състезател с огромен капацитет и последните две години бележи развитие само в положителна посока. Тя е много различна като стил от всички останали и и е много силна в трудностите с тяло. Тази година обаче показва и скок в развитието си при работата с уреда. Има изключително силен характер и е много отговорна на тренировки и още повече на състезание. Тази година, от това което наблюдавам, мисля, че Таня ще бъде равностойна конкуренция на Буба, Кати и Неви.


Не съм изненадана от второто място на Валерия. Това е един много талантлив и комплексен състезател. Още не се чувства комфортно с обръч, съвсем закономерно, но съвсем скоро и там ще покаже огромните си възможности. Тя е впечатляваща с многото си качества, но малко се знае за нея, колко смел и умен състезател е. От нея очаквам много. От нея и Катрин Цонева, която за съжаление много наруши подготовката си и не беше достатъчно готова за това контролно. Беше месец с обездвижен крак, а в началото на тази година пет дни отсъства по обективни причини. Така, че това, което показа днес, с толкова отсъствие е повече от добро. Много е впечатляваща със своята ярка артистичност и завидна смелост. Много сложни съчетания и невероятна динамика. Класирането и днес е закономерно поради грешките, но не отговаря на големите и възможности", добави Раева.


"Вая Драганова е напреднала през последния месец, но към нея имам големи претенции, защото тя може много. Трябва да работи още по-усърдно, защото тя е от онези състезатели в художествената гимнастика, които съдиите много харесват. И не само съдиите. . . всички! Хубаво е, че "малките жени" всеки ден им дишат във врата, защото това е добър стимул за работа. Когато тя играе както трябва и може, просто не можеш да отделиш очи от нея. Не беше най-добрият ден и за Лъчезара Пекова. Изглеждаше притеснена и не всичко и се получаваше. Независимо от това виждам стремеж към повече насищане на композициите, интересни и нестандартни елементи, така както и при Леонор Божанова. Напредък има и при двете. Особено при Леонор. Независимо от грешките и класирането и, тя приятно изненада с композиции и израстване във всяко отношение.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

ВМРО

ГЕРБ може и да не иска ППДБ да изчезнат: ВМРО

Днес Деница Сачева е завила, че времето ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне