Свързани новини

07.01.2020 10:50

Кузманов постигна победа и даде аванс на БГ

Видян 2464 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Димитър Кузманов изигра фантастичен мач, за да победи белгийския ветеран Стив Дарси на ATP Cup с 6:0, 6:3 и да даде аванс на българския отбор.


И в най-смелите си мечти не сме очаквали пловдивчанинът да се представи по този начин срещу бившия световнен №38, който до момента имаше две победи на сингъл в надпреварата. Така при победа на Григор Димитров над Давид Гофен България ще се класира на четвъртфинал срещу домакина Австралия, предава Dir.bg.


Кузманов беше безгрешен и отчая съперник, който е свикнал с големите битки и който преследваше задължителна победа, за да запази шансовете на белгийците за класиране.


Българинът спечели първия сет на нула и игра като същински терминатор като грешките му бяха изключителна рядкост. Подобно представяне в едва втория му мач от кариерата в ATP подсказва, че разликата от 217 места между него и Дарси е само число.


Като аутсайдер на букмейкърите и с тежестта, че България търси победа, Димитър не показа никакво притеснение срещу съперника, който планира да се пенсионира след тазгодишния Australian Open. Може и да преосмисли участието си на турнира след срама който бра в първия сет.


На Димитър му се наложи да спасява точка за пробив още в първия си гейм, но го направи хладнокръвно. Последва фантастичен втори с пробив на нула след две красиви отигравания. Вторият пробив означаваше комфортен аванс от 4:0, а след това Мико спаси възможност с великолепно разиграване от 33 удара, завършило с майсторска къса топка. Не свали темпото и бе настроен за сет на нула, който завоюва с трети пробив.


Не се разсея за втория сет и започна по същия начин, макар че изпусна аванс от 30:0 на сервис на Дарси. Белгиецът взе първото си подаване. До 2:2 всичко вървеше нормално, но българинът изигра много слаб гейм с три непредизвикани грешки и даде пробив на съперника. Успя обаче да го върне моментално след едно разиграване от друго измерение с 36 удара. Пловдивчанинът бе на гребена на вълната и трудно можеше да бъде спрян.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

телец