Свързани новини

02.01.2020 10:53

Десетте ключови спортни събития на 2020 г.

Видян 1824 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В първите дни на новата 2020 г. вижте, кои са значимите спортни събития през следващите 12 месеца.

Две неща са ключови в подбора - глобалната популярност на конкретните състезания, както и българската следа в тях, предава Dir.bg.


Ето кои спортни събития за 2020 г. трябва да отбележите в календара си:


Тенис, ATP Cup, 3-12 януари, Австралия


Знаем, знаем - не е турнир от Големия шлем или Мастърс. Но играе български отбор по тенис, а такова нещо не помним на надпревара на най-високо ниво. Турнирът е първи, ние сме част от него с най-добрите ни играчи, а срещу тях ще са асовете от ранглистата, като липсва само Роджър Федерер.

Григор Димитров, Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и Адриан Андреев вече са в Сидни и световните агенции правят репортажи за Отбор България.

Достатъчно вълнуващо, за да очакваме първото голямо спортно събитие на годината с вълнение. Винаги е различно, когато има и наше участие, а в случая - отборно.



Волейболни олимпийски квалификации, 5-10 януари (Берлин, мъже) и 5-12 януари (Апелдорн, жени)



Би било великолепно поне единият от двата ни тима - мъже или жени, да иде в Токио. Съвсем различно е, когато имаме и отборен спорт на Олимпиадата, ако щете - дори заради гледката на церемонията по откриването.

И за мъжете, и за жените, задачата през януари ще е много трудна, но има надежда. А при сегашното състояние на спорта ни, това никак не е малко, нали?



Футбол, плейофи за Евро 2020, 26 и евентуално 31 март, София


Ето още едно събитие с гриф "има надежда". Националите по футбол я получиха, благодарение на Лигата на нациите. Освен това жребият ни прати и за двата мача в София, като ще има втори, ако успеем да бием Унгрия на 26 март. В него ни чака Исландия или Румъния.

След конфузните резултати в последните 12 месеца, това си е направо намигане свише към отбора ни, а колко по-различно ще изглежда Европейското първенство, ако в него играе България, нали!?

Бокс, мач за световната титла на Кубрат Пулев, април или май (мястото още не е известно)

Няма как да няма такъв двубой, като се надяваме да е от най-висок калибър - срещу Антъни Джошуа. Това би било вероятно и събитието на годината в родния спорт, защото сцената е възможно най-висока и ще гледа целият свят.

Кобрата се готви здраво за Ей Джей, като въпреки политиките и постоянните увъртания по темата от щаба на британеца, по-скоро именно такъв мач се задава. Ако ли не, Пулев ще се бие с поляка Адам Ковнячки само за пояса в IBF. ОК, не е бой с Джошуа пред 80 000 в Лондон, но пак е битка за титла.

Световна титла по бокс в тежка категория - не звучи никак зле.





Футбол, Финал в Шампионската лига, 30 май в Истанбул



Всяка година, това е украшението в клубния футбол на Европа. Финалите напоследък не са запомнящи се зрелища, но напрежението и дните около тях са паметни. А сега, като добавка, мачът за трофея е и недалеч от нас - в Истанбул.

Ще защити ли Ливърпул титлата? Реал, Барса, Байерн - тези мастодонти на турнира от новия век, ще я отмъкнат ли отново? Или пък някой от новоизлюпените "сноби" в елита на европейската футболна йерархия като ПСЖ или Сити ще триумфира?



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а