Свързани новини

02.01.2020 10:17

Кралев: Мащабната проверка на БФС ще бъде готова в края на януари

Видян 2389 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на спорта Красен Кралев разкри, че в момента държавата извършва детайлна проверка на БФС, а в края на месеца ще бъдат обявени резултатите от нея.

"Във футбола се случиха много неприятни неща, най-вече за мен е случилото се на България - Англия. Ние сами влязохме в капана. Дълго време английските медии подготвяха обществеността, че ще има расизъм и няколко човека подготвиха провокация, която доведе до сътресения.

За проверките в полицията не мога да коментирам. Нашата проверка е изключително мащабна, две седмици след България - Англия започнахме проверка на всички средства, отпускани от държавата към футболния съюз за една програмата, която бе много успешна. Очаквам да приключи в края на януари. Проверяваме детайлно всичко, дали са произведени всички артикули, дали са били доставени на клубовете. Правим срещи на наши екипи с клубовете. Проверяваме абсолютно всичко. В чии хотели са били, то се знае, то е публична информация.

Не можем да коментираме това нещо - дали е законно и дали е морално. Ако има нормално проведена процедура, значи е законно. Ако не е, значи не е законно. Друг въпрос е, дали е морално. Ние оценяваме процедурата и дали в момента на процедурата са били изрядни. Полицията също прави разследване. Не мога да коментирам преди да са приключили проверките. До момента сме проверили над 300 клуба, имаме още поне 200", заяви Кралев пред БТВ, предава Topsport.bg.

Министърът на спорта говори и за случващото се във волейбола: ""Битката започва, и двата ни отбора имат шансове, но ще е много трудно. За съжаление срещу Бразилия бяхме на точка от класиране, сега ще е по-трудно с Франция и Сърбия. Имаме доста по-големи сравнения в сравнение с 2016. Завръщането на Георги Братоев е добър знак. Ние нямаме чак толкова много световни звезди, за да се лишаваме от най-добрите си волейболисти. Така че всеки човек може да допринесе в тази битка за класиране.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 11.02.2020 11:36

    НУЖНО е само да бъде изнесена ИСТИНАТА за ДАЛАВЕРАТА ФАЛИТ на ЦСКА!!! ВСИЧКО останало само ще си дойде на МЯСТОТО!!! САМО ще се САМОРАЗКРИЕ!!! ДЛЪЖНИ сме да РАЗБЕРЕМ ,що е ТО и как се "роди" НЕДОРАЗУМЕНИЕТО "цска ТИРЕ софия"????

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

близнаци