Свързани новини

29.12.2019 09:39

Мъри няма да играе на ATP Cup и Australian Open

Видян 1726 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Защитеният ранкинг на Анди Мъри бе причината Великобритания да се класира за ATP Cup, но броени дни преди началото на турнира  бившият №1 e решил, че няма да вземе участие в надпреварата. Новината бе обявена на официалния сайт на турнира:


 


„Работих здраво, за да се поставя в ситуация, в която мога да играя на най-високо ниво и съм съсипан от това, че няма да мога да го направя в Австралия през януари,“ цитиран е 32-годишният тенисист, който ще пропусне и Australian Open в края на месеца, предава TennisKafe.com.


 


Причината за този развой на събитията е травма, с която шотландецът се бори в последните месеци. Носителят на три титли от Големия шлем страда от контузия в областта на таза, която го принуди да се откаже от подготвителния си тренировъчен лагер в Маями преди новия сезон, като изглежда възстановяването му не е преминало достатъчно добре, за да играе в отборното състезание.


 


Анди трябваше да изведе Великобритания в група „C“, където е също и отборът на България. Сега обаче Даниел Еванс ще трябва да влезе в ролята на първа ракета.


 


Двете страни ще се срещнат на 3 януари. Двата тима ще излязат на корта в 08:30 ч. българско време (17:30 ч. местно). Играещият капитан Григор Димитров е в компанията на Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Алекс Донски и Адриан Андреев, а мачовете ще се проведат в Сидни.


 


В същия поток са още Белгия и Молдова, които ще са представени съответно от Давид Гофен и  Раду Албот като първи ракети на страните.


 


Проблемът на Мъри се е зародил по време на участието на Великобритания на дебютното издание на финалите на Купа „Дейвис“ в Мадрид. Там той изигра само един мач, тъй като е натъртил тазовата си кост.


 


Бившият №1 триумфира с приза „Завръщане на годината“ в мъжкия Тур. Шотландецът претърпя операция за смяна на тазобедрена става през януари и не се знаеше дали ще може да играе повече тенис, а през юни се завърна на корта и спечели титла на двойки в първия си турнир. Двамата с Фелисиано Лопес триумфираха в Куинс, а по-късно през кампанията трикратният „мейджър“ шампион отново вдигна трофей на сингъл, след като надигра Стан Вавринка в Антверпен.


 


Очакваше се именно Мелбърн да е мястото, където Анди ще се завърне на най-голямата сцена и отново ще изпробва бедрото си във формат три от пет сета, но появилата се травма отлага тези планове.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне