Свързани новини

25.12.2019 09:12

Гришо оглави класация за пробив в тениса през десетилетието

Видян 2154 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Григор Димитров отново попадна в класация на ATP за изминалото десетилетие. Българската звезда на тениса е в списъка с младоци, пробили през Чалънджър системата на играта за периода 2010-2020 г.


 


Нещо повече - именно с името на първата ни ракета започва преброяването на талантите, влезли през парадната врата в тениса на топ ниво, предава Dir.bg


 


Така е озаглавена и публикацията на сайта на ATP:


 


"От Димитров до Синер: Играчите, които пробиха в Чалънджър".


 


Статията започва с успешния преход на Григор при мъжете професионалисти през сезон 2010.


 


"Когато Димитров влезе в тази година, той вече бе познато име на хората в тениса. Шампион от "Уимбълдън" за юноши от 2008-ма, 19-годишният българин имаше репутация на голям талант. И тя вървеше пред него, когато започна похода си в ATP.


 


И ако прогресът му към върха на ранглистата, намерил своята кулминация в достигането на №3 през 2017-а, бе бавен и стабилен, стартът бе точно обратното.


 


В първата му година Димитров стигна до позиция №106 в ранглистата, а тръгна от местата извън топ 300. Това бе първият му пълен сезон като професионалист и той го отбеляза с 30 победи, включително титла от Чалънджър турнира на клей в Женева и две победи в Бангкок.


 


Той завърши годината с баланс от 23-5 в Чалънджър надпреварите."


 


В същата година Григор стигна и финал в Орлеан, като по пътя си победи световния №32 Михаел Лодра и друг играч от топ 100 - Лукаш Лацко.


 


В началото на следващата 2011-а той за първи път влезе в схемата на турнир от Големия шлем (в Австралия) и дори мина първия кръг.


 


Други имена в класацията са Пабло Карено Буста, Франсес Тиафо, Денис Шаповалов, Диего Шварцман и Феликс-Ожи Алиасим. За 2019-а играчът с пробив от Чалънджър е Яник Синер, който се изстреля като метеор от местата извън топ 500 в началото на годината до победа на Next Gen турнира в края на 2019-а. Италианецът е само на 18 г. и вече е №78 в света.


 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на