Свързани новини

23.12.2019 09:32

Домусчиев: Няма да се кандидатирам за президент на БФС

Видян 2094 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев даде обширно интервю пред "Нова ТВ". Той коментира назначаването на Павел Върба за треньор на отбора, както и изборите за президент на БФС.


 


 


- Господин Домусчиев, председател на КРИБ, собственик на Лудогорец и на редица бизнес компании у нас и в чужбина - Нова телевизия, Нова Броудкастинг. Откъде да започнем, може би с това, с което сте най-познат на широкия кръг зрители – Лудогорец…


 


- За съжаление един човек, не само в България, става популярен най-вече покрай футбола и спорта, а не покрай бизнеса. В крайна сметка, за да можеш да даваш за спорта, трябва да си направил нещо в бизнеса.  Лудогорец за нас винаги е бил преди всичко социален проект. Така и започнахме в Разград - подпомагайки местния спортен клуб и местната общественост. Този клуб направи Разград име, направи го град, за който се говори не само у нас, но и в света.


 


 


- Преди това Лудогорец не беше амбициозен клуб, но вече 8 пъти е шампион на страната. Някои ще кажат, че с пари се постига всичко, но очевидно маята е някъде другаде?


 


- Като започнахме Лудогорец не беше с най-добрия бюджет. Първите 1-2 години някои софийски грандове със сигурност ни изпреварваха като бюджет. Тогава имаше и повече пари във футбола. Това обаче не ни попречи да станем шампион. Парите не са всичко, макар и много са важни.


 


 


- Кое е другото?


 


- Мениджмънт. Това е доста широко понятие - да структурираш бизнеса, да намериш качествените хора, да постигаш с минимални средства максимален ефект. Фактът, че дойдоха времена, в които Лудогорец може за побеждава клубове с пет-шест-седем-осем пъти по-голям бюджет от нашия - като ЦСКА Москва, говори за добър мениджмънт.


 


 


- Да поговорим за това, което предстои през пролетта в Лига Европа. Лудогорец има нов треньор, кое наложи тази смяна?


 


- Не правим смяна. Останахме без старши треньор преди няколко месеца и не искахме да бързаме. Искахме да вземем някой, който ще пасне на нашия профил, на нашия стил на игра. А добрите треньори си имат отбори. Трябваше да се проведат срещи, разговори с различни хора - дали той ще иска, дали клубът му ще го освободи. Моментът сега беше подходящ, защото предстои пауза, подготвителен период и новият треньор ще може не само да се запознае с отбора, а и да го подготви за мачовете с Интер и за първенството.


 


 


- Преди паузата Левски е на 5 точки зад вас в класирането. Той ли е най-сериозният ви конкурент за титлата?


 


- Така е, щом е на 5 точки в момента. Но нека да не отписваме Локомотив Пловдив. Предполагам че всички отбори ще направят селекция. ЦСКА София също не е за подценяване. Има поне три отбора с амбиции за първото място и още няколко отбора, които се борят да са в шестицата.


- Чака ни интересно първенство през пролетта


 


- Тази година първенството не изглежда никак зле. 3-4 отбора се борят за първото място и още няколко да влязат за шестицата. Има интирга.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали