Свързани новини

20.12.2019 11:52

Мъри, Надал и Федерер оглавиха наградите на ATP

Видян 2135 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Анди Мъри, Рафаел Надал, Роджър Федерер, Боб и Майк Брайън спечелиха част от годишните награди на ATP, а Матео Беретини, Яник Синер и Кевин Андерсън допълват списъка, като стават призьори за първи път в своите кариери.


 


Призът за любимец на феновете попадна в ръцете на Роджър Федерер за рекорден 17-и пореден път. Маестрото спечели своята титла №100 в кариерата в Дубай, триумфира с 10-ата в Хале и с 10-а в Базел, а можеше да стигне и до 21-и трофей от Шлема на Уимбълдън, но пропусна две шампионски точки срещу Новак Джокович.


 


Братята Боб и Майк Брайън пък спечелиха наградата за любим тандем на феновете за 14-и път.


 


Световният №1 Рафа Надал, който получи специален трофей за завършването на върха в ранглистата още в Лондон, спечели и наградата за спортсменство, кръстена на Стефан Едберг. Неговите колеги в Тура го избраха за носител на приза пред Роджър Федерер, Диего Шварцман и Доминик Тийм. Испанецът печели тази награда за втора поредна година, както и за общо трети път.


 


Бившият №1 Анди Мъри триумфира с приза „Завръщане на годината“. Шотландецът претърпя операция за смяна на тазобедрена става през януари и не се знаеше дали ще може да играе повече тенис, а през юни се завърна на корта и спечели титла на двойки в първия си турнир. Двамата с Фелисиано Лопес триумфираха в Куинс, а по-късно през кампанията трикратният „мейджър“ шампион отново вдигна трофей на сингъл, след като надигра Стан Вавринка в Антверпен.


 


Италианците Матео Беретини и Яник Синер също прибраха две от най-важните награди. Колегите им в Тура ги избраха съответно за „Най-развит играч на годината“ и „Новобранец на годината“. Беретини се изкачи от №54 до №8 в света и игра на финалния турнир в Лондон, а също така записа дебютен „мейджър“ полуфинал на US Open и вдигна две титли – в Щутгарт и Будапеща.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще почувствате самоувереност

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще почувствате самоувереност, която ще ви помогне