Свързани новини

18.12.2019 17:12

Крайчек: Григор Димитров е любимец на Ротердам

Видян 2430 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Гаел Монфис, Давид Гофен, Стан Вавринка и Стефанос Циципас са сред участниците на турнира в Ротердам тази година в периода между 8 и 16 февруари. Директорът на надпреварата, Рихард Крайчек обаче най-много се вълнува от факта, че Григор Димитров се завръща.


 


„Връзката между Григор и турнира е много специална. Той направи дебюта си тук през 2009 година. Това бе и една от първите му възможности да се докаже на сцената на АТР“, каза Крайчек, цитиран от tennis365.


 


Най-доброто представяне на Димитров на турнира в Ротердам дойде през сезон ’18, когато бившият №3 игра финал срещу Роджър Федерер. Тогава Григор стигна до мача за титлата без загубен сет, преодолявайки Юичи Сугита, Филип Краинович, Андрей Рубльов и Давид Гофен. В директния сблъсък за трофея Маестрото се наложи с 6-2 6-2.


 


Това е и последното участие на българина в холандския град. Преди това той има и още един полуфинал, загубен от Хуан Мартин дел Потро през 2013 г. Впечатляващ бе и дебютът на Димитров в Ротердам. През 2009 г. ненавършилият все още 18 г. състезател елиминира Томаш Бердих в първи кръг след обрат за 4-6 6-3 6-4.


 


„Григор много иска да спечели титлата, особено след като през 2018 година игра финал. Той е един от любимците на Ротердам, така че е прекрасно, че отново ще го видим“, каза още Крайчек.


 


Крайчек е легенда за холандския тенис. През 1996 г.  постига най-големия успех в кариерата си, като печели Уимбълдън. На четвъртфиналите побеждава Пийт Сампрас в три сета, а това е единствената загуба на американеца в Лондон в периода между 1993 и 2000 г. Успехът срещу Сампрас обаче не е случаен, защото Рихард е един от малкото тенисисти с положителен баланс срещу носителя на 14 титли от Големия шлем със своите 6 победи и 4 загуби. Най-високото му класиране в световната ранглиста е четвъртото място, а през 2003 г. той се отказва от тениса, за да стане директор на турнира в Ротердам.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

козирог