01/03

Свързани новини

17.12.2019 10:40

Със Златен пояс отличиха най-добрите в бойните спортове

Видян 1958 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На бляскава церемония снощи Националната асоциация на бойните спортове в България отличи най-добрите спортисти и треньори за 2019 година на престижните награди "Златен пояс".


 


За призове се състезаваха над 40 000 състезатели, които членуват в 12-те федерации на Асоциацията и през годината са донесли за страната ни общо над 300 медала от Световни и Европейски първенства, предава News.bg.


 


Атрактивни и много зрелищни демонстрации съпътстваха връчванията на годишните награди на всяка от федерациите, а кулминацията на вечерта беше раздаването на големите призове "Златен пояс". Спортист на годината при мъжете за 2019 година стана състезателят на Българската карате киокушин федерация Кристиян Дойчев. Той изпраща годината с много успехи при мъжете.


 


Едва на 23 години, през 2019 година Дойчев стана Европейски шампион по киокушин от Португалия, шампион в дебютното издание на Kyokushin World Super League в Сидни, а само преди дни се завърна от Световното първенство в Нур-Султан, Казахстан, със сребърен медал. Наградата на Дойчев беше връчена от Димитър Тодоранов - многократен национален, балкански, европейски шампион по "карате-до", главен мениджър на Федерацията по шотокан и треньор.


 


Вторият "Златен пояс" - за най-добър спортист на годината при жените, отиде при световната и европейска шампионка по таекуондо и кикбокс Албена Ситнилска. През 2019 година тя завоюва световни титли по таекуондо ITF на спаринг до 57 кг. и по кикбокс в киклайт контакт, категория до 55 кг., на Световното първенство по кикбокс в татами стилове, което се проведе Анталия (Турция) и бе организирано от Световната асоциация на кикбокс организациите (WAKO).


 


Златният пояс на Албена бе връчен от друга наша световна шампионка - националът на България по бокс Станимира Петрова. Голямата награда за треньор на годината спечели Радослав Пенов, който изведе спортен клуб "Файтърс-НСА" до комплексен шампион на България по Карате Шотокан за 2019 година. И то за четвърти път в кариерата си. Призът "Златен пояс" беше връчен на Пенов от двукратния олимпийски шампион по борба Армен Назарян. Със специалната награда "Златен пояс" в категория "Ярка победа" беше отличена Мария Оряшкова.


 


Тази година тя влезе в историята на Европейските игри като единственият спортист, който участва в два спорта - борба и самбо. В Минск тя стигна до златото в самбото. Оряшкова не присъства на церемонията заради тренировъчен лагер по борба в Белмекен. Призът за постиженията й беше връчен от министъра на младежта и спорта Красен Кралев.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния