Свързани новини

16.12.2019 09:12

Медведев триумфира в Саудитска Арабия

Видян 1274 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Даниил Медведев пребори конкуренцията на останалите седем състезатели в Рияд и вдигна трофея на Diriyah Tennis Cup – първият тенис турнир в историята на Саудитска Арабия.


 


Във финала на демонстративната надпревара световният №5 надигра Фабио Фонини с 6-2 6-2 за малко над час на корта, предава Тenniskafe.com.


 


В официалните статистики руснакът води на италианеца с 2-1 победи, като последната им битка бе на четвъртфиналите на Мастърса в Шанхай. Там Медведев надделя в два сета, а впоследствие стигна и до трофея. Днес пък показа, че се намира в добра позиция за значими резултати през 2020 г., макар нивото на срещата да не бе много високо.


 


Руснакът стигна до титлата на демонстративния турнир в Саутдитска Арабия без загубен сет. След като първо се справи с Ян-Ленард Щруф, световният №5 надигра и Давид Гофен – 6-3 6-3 след час и седем минути на корта. Италианецът пък преодоля Гаел Монфис с 6-4 6-4, след като бе стартирал с двусетов успех над Джон Иснър.


 


Двамата започнаха днешния финал на ниски обороти, като Фонини допусна двойна грешка още в първия гейм и оттам Медведев пое инициативата, за да реализира ранен пробив. Руснакът контролираше разиграванията от основната линия, а италианецът показа усет на мрежата при 1-3. Въпреки това допусна грешка от сечен бекхенд и изостана с още един брейк.


 


До края на сета световният №5 беше по-концентриран и заложи на солидно представяне в сервис геймовете си, за да поведе в частите с 6-2.


 


Руснакът удължи серията си след паузата, като спечели първите два гейма, а до края Фонини не успя да върне пробива. Медведев спечели и още едно от подаванията на опонента, за да поведе с 5-2, което му помогна да затвори мача на свое подаване с 6-2.


 


По-рано през деня Джон Иснър отрази мачбол и надигра Ян-Ленард Щруф в мача за разпределяне на пето и шесто място. Американецът загуби първия сет, но стигна до пълен обрат и надделя над немеца след 4-6 7-5 13-11.


 


Световният №5 направи големия си пробив в мъжкия Тур през изминалата 2019 година, след като достигна до финала на US Open и бе само на няколко гейма да изненада Рафаел Надал в петсетова класика и да вдигне първия си „мейджър“. Освен това изигра шест поредни финала в американското лятно турне, където вдигна първата си Мастърс титла в Синсинати, а после добави още една – в Шанхай. Приключи сезона и като лидер по спечелени мачове.


 


Фонини, от своя страна, също имаше мечтан сезон – той триумфира с първия си Мастърс трофей, а също така направи дебют в топ 10 на световната ранглиста. 32-годишният тенисист елиминира Рафаел Надал по пътя към титлата в Монте Карло и макар до края на сезона да не премина четвъртфиналите в нито една надпревара, постоянното му представяне му донесе множество дивиденти относно класирането. Италианецът завърши кампанията под №12, а сега даде заявка за солидно представяне и през 2020 г.


 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес ще се чувствате енергични

Днес ще се чувствате енергични и готови да преследвате