Свързани новини

06.12.2019 17:07

Скандал с академията на Надал

Видян 2689 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Академията на Рафаел Надал в Манакор се развива прекрасно след откриването си през 2016 г., като вече излъчи няколко тенисиста сред елита на Тура, а стартира и Чалънджър турнир на своите кортове, предава Тenniskafe.com.


Изглежда обаче не всичко покрай нея е толкова хармонично.  Местното управление в лицето на кмета Микел Оливер изненадващо подхождат негативно към проекта, като обвиняват Матадора във възползване от привилегии и в парламентът е бил повдигнат въпросът относно редовното плащане на таксите ѝ за смет и други данъци. Очаква се да се стартира разследване.


Сред обвиненията към най-знаменития гражданин на Манакор е и това, че пред Rafa Nadal Academy не е изградено кръгово кръстовище, както е била първоначалната уговорка.


Рафа реагира с открито писмо към медиите, в което изразява възмущението си от отношението, с което се сблъсква:


„Не мога да повярвам на тези клеветнически атаки, на които съм подложен. Много ме боли, защото винаги съм бил насреща за хората в Манакор. Когато си от района, ти показваш с делата си, а не с думи, колко обичаш мястото. Мълчах дълго време, но да бъда обвиняван в користни цели, когато винаги съм показвал сърце и желание да помагам на всеки тук, е обидно.“


Надал обръща внимание и на позитивния ефект, който академията им над притока на туристи към града:


„Инвестирал съм голяма част от парите, които съм спечелил в тениса, именно в Манакор. Академията дава работа на над 300 служители, а децата са в пъти повече. Мястото е – освен всичко функционално, което предлага – и туристическа атракция. Хора от цял свят идват в Манакор, за да я видят и оставят парите си тук за престой, храна и други разходи…“


Несъмнено допълнителна причина за разочарованието на испанеца е и фактът, че той винаги е подхождал със страст и всеотдайност към събитията в родния си град. През миналата година той и екипът му се включиха активно като доброволци при възстановителните акции след големите наводнения в Манакор, а впоследствие Матадора се включи и с финансова помощ.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху