Свързани новини

03.12.2019 09:12

19' позна: Меси спечели Златна топка

Видян 1367 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Лионел Меси спечели за рекорден шести път в своята кариера най-ценната индивидуална награда във футболна – Златната топка на Франс Футбол. Още ден преди церемонията 19’ Ви разкри, че именно аржентинецът ще спечели отличието. Меси получи приза на церемония в парижкия театър Шатле. Той изпревари Върджил ван Дайк от Ливърпул, Роналдо и Садио Мане.
Последния път, в който аржентинецът вдигна най-ценното индивидуално отличие беше през 2015 г. Той триумфира четири поредни пъти между 2009 и 2012 г.
В състезателната 2018-19 година, за която се връчва наградата Меси завърши с 51 гола и 22 асистенции в 50 срещи. Аржентинецът стана играчът с най-много попадения и голови подавания в Европа. През сезона той получи наградата на ФИФА за най-добър футболист - Тhe Best, както и Златната обувка.
"Чувствам се горд от това, щастлив съм и много благодарен", бяха първите думи на Меси при получаването на отличието. "Първо трябва да благодаря на всички, които са гласували за мен, на моите съотборници, година след година те ми помагат".
Втори се нареди централният защитник на Ливърпул Върджил ван Дайк. Холандецът е първият бранител от 13 години насам, който влиза в призовата тройка. Той беше избран за №1 от УЕФА след силните си изяви.
Петкратният носител на отличието и голям съперник на Меси Кристиано Роналдо не присъства на церемонията за втора поредна година. Вместо това, португалецът отиде на церемония в Милано, където му бе връчена наградата за най-добър футболист в италианското първенство.
"Ще се опитам да говоря на италиански. Горд съм с приза, който получих. Благодаря на съотборниците си и на футболистите, които са гласували за мен. След две години в Италия, мога да кажа, че местното първенство е много трудно. Още веднъж благодаря на всички и се надявам догодина отново да спечеля", каза Роналдо на галавечерта в Милано.

Снимка: БГНЕС




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали