Свързани новини

26.11.2019 09:21

Развръзката в груповата фаза на Шампионска лига наближава

Видян 1163 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Дойде последната седмица на ноември, есента е към края си, което означава едно - развръзката в груповата фаза на Шампионската лига наближава със страшна сила. В предстоящата вторнишка вечер започва предпоследният кръг от този етап, а това значи, че вече възелът с участниците напролет е пред разплитане.


Поне четири отбора посягат към място на елиминациите. Това важи за Реал Мадрид, Тотнъм, Манчестър Сити и Атлетико Мадрид, които могат да намерят място на 1/8-финалите и на теория при победи в днешните си сблъсъци. Това обаче няма да е никак лесна задача.


Испанският колос домакинства на кошмара си от старта на турнира тази година - Пари Сен Жермен. Макар французите да са се класирали, а "белите" да имат нужда само от точка, за да продължат напред, това ще е безспорното дерби на вечерта. И причината е, че тимът на Зидан ще иска да си отмъсти за звучния шамар с 0:3, който изяде на "Парк де Пренс" през септември.


Другата битка от тази група А противопоставя Галатасарай и Брюж, но там интригата е по-скоро кой от тези тимове ще завърши на третото място и ще продължи в Лига Европа напролет. Но и това предвещава да е интересна битка.


В Група В Байерн вече се класира напред, а сега това ще се опита да стори и Тотнъм. "Шпорите" домакинстват на Олимпиакос в дебюта на новия им мениджър Жозе Моуриньо с този тим в Шампионската лига и при победа няма кой да ги измести от второто място.


Така на практика и в този поток остава интригата само за третото място, ако се случи очакваното на "Уайт Харт Лейн". За него ще се борят гърците и Цървена звезда, като сръбският гранд има тежка задача в домакинството на Байерн.


В група С Манчестър Сити също докосва класирането напред. "Гражданите" се изправят срещу Шахтьор Донецк у дома и трите точки им подпечатват визите за следващия етап от доста коварната група, в която попаднаха. Украинците на свой ред се борят зверски с Динамо Загреб и Аталанта за второто място, а двубоят между тези два съперника се очертава да е ключовият тази вечер в потока.


В група D няма особена интрига. Там се играе дербито между Ювентус и Атлетико Мадрид в Торино, като "старата госпожа" вече продължи напред, а ако "дюшекчиите" победят сега, ще последват съперника си. Локомотив Москва и Байер Леверкузен ще решат съдбата на третото място в групата с мача помежду си.


Шампионска лига, групова фаза - 5-и кръг:


Група "А":


Галатасарай - Брюж 19:55 часа


Реал Мадрид - Пари Сен Жермен 22:00


Група "В":


Цървена звезда - Байерн Мюнхен 22:00


Тотнъм - Олимпиакос 22:00


Група "С":


Аталанта - Динамо Загреб 22:00


Манчестър Сити - Шахтьор Донецк 22:00


Група "D":


Локомотив Москва - Байер Леверкузен 19:55


Ювентус - Атлетико Мадрид 22:00



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне