Свързани новини

25.11.2019 12:19

Две титли и сребро за сабльорите ни на Европейската купа

Видян 911 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България завоюва две златни и едно сребърно отличие на турнира на сабя за кадети за Европейската купа в Букурещ (Рум).


В първия ден на надпреварата Тодор Стойчев триумфира в индивидуалната надпревара. В конкуренцията на 107 сабльори от 12 държави състезателят на клуб „Свечников“ записа пет победи и една загуба в групите, а в елиминациите игра блестящо. За влизане в топ 32 той победи с 15:9 Матео Миджилачио от Италия, предава Sportal.bg.


В боя за влизане в 16-цата надделя с 15:5 над Тимур Терзи от Украйна, в спора за топ 8 победи с 15:8 Давид Фрумгадтс от Израел, а следващия бой спечели с 15:10 срещу Матео Буджиали от Италия. На полуфинала Тодор се изправи срещу Пол Якоб от Румъния и стигна до финала след изключително силна игра и победа с 15:5. На финала българинът доминира и взе златото след 15:7 срещу Андрей Минхеа от Румъния. Така само за една седмица Стойчев записа втора победа за Европейската купа, след като миналата събота триумфира в “Сабята на Етрополски” в София.


В неделя кадетите ни спечелиха първото място отборно, а Белослава Иванова извоюва сребърния медал при кадетките.


На пътеките в Букурещ за първия тим на България излязоха Павел Павлов, Тодор Стойчев, Ангел Вълков и Георги Златаров. Те спечелиха надпревара в конкуренцията на 21 отбора. В първия кръг сабльорите ни победиха Украйна с 45:42. В двубоите за влизане в полуфиналите момчетата ни се изправиха срещу Испания и отново се наложиха, този път с 45:41.


На полуфинала България игра срещу силния тим на Турция и спечели убедително с 45:38. На финала момчета ни влязоха в битка с отбора на домакините и изоставаха в резултата до последния бой –37:40. Последен на пътеката излезе победителят в инидивидуалната надпревара от събота Тодор Стойчев и след блестяща игра не само навакса изоставането на тима ни, но и донесе победата за България с 45:43.


При кадетките участваха 116 състезателки от 14 държави. В групите Белослава Иванова записа три победи и две загуби, а за влизане сред първите 64 победи Кристина Драхорадова от Чехия с 15:7. В следващия кръг българката се наложи с 15:6 над Магдалена Мунтеану от Румъния. За влизане в 16-цата Белослава спечели срещу Роберта Чиобану от Румъния с 15:6, а за влизане в топ 8 – срещу Олександра Бондар от Украйна с 15:14. В следващия двубой, за игра на полуфиналите, сабльорката ни се наложи с 15:7 срещу Теодора Неагу от Румъния. На полуфинала Белослава се изправи срещу Ярмур Ердагли от Турция и спечели с 15:14. Във финала състезателката на ЦСКА излезе срещу Зо Виктория Папай от Унгария и загуби с 12:15.


Много добре се представиха и Виктория Шаварш, която завърши десета, Габриела Захаринова (22-ра) и Калина Атанасова (32-ра).



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

скорпион