Свързани новини

22.11.2019 12:17

Дудова проговори за опита за самоубийство

Видян 2367 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Точно преди шест месеца една от най-добрите български спортистки Биляна Дудова направи опит за самоубийство. Тя беше намерена в хотелска стая с прорезни рани по ръцете. Трикратната европейска шампионка по борба извади страхотен късмет, защото не бяха засегнати основни кръвоносни съдове. 22-годишната националка от Самоков се завърна на тепиха. Тя участва на световно първенство (до 23 г.) и вече гледа напред към предстоящите квалификации за олимпиадата в Токио. Биляна Дудова сподели как се чувства половин година след инцидента пред "България днес”.


 


- Биляна, изглеждате в страхотно настроение на тренировъчните клипове от Белмекен. Готова ли сте отново да атакувате най-големите успехи в борбата?


 


- Направих промени и вече се готвя индивидуално с моя личен треньор Мариян Недков. Преди също се готвехме с него, но тогава бяхме в националния отбор. Благодарна съм на федерацията по борба, които ми осигуриха тази привилегия. Имат доверие в мен. Надявам се, че догодина ще им докажа как това решение си е заслужавало. Тренировките започват с усмивка. Колкото и да са изморителни, приключват с усмивка. Имах нужда от спокойствие и индивидуална програма. Треньорът знае кога да ме спре или кога да ме напъне повече. Водя базов лагер на базата Белмекен. Залагаме повече на щанги, кросове, плуване. Качвам връх Белмекен. Не изключваме и техническата подготовка. Сега разучаваме хватки. Работим и за обема на белия дроб.


 


- Смятате ли, че 2020-а ще бъде годината на Биляна Дудова и кога ще бъде следващото ви състезание?


 


- Надявам се следващата да бъде моята година. Едно от любимите ми числа е 20. Дано това да е някакъв знак. Все още не сме планували кое ще е следващото състезание. До края на годината няма да се боря. Ще се подготвям. Вероятно следващия месец ще замина на лагер за САЩ. Очаквам виза. Това ще бъде голяма крачка за мен. Преди време тренирах с японките, които са най-добрите в света. Американките също са от водещите състезателки. Преди няколко дни завърши световната купа и те останаха втори. Очаквам ползотворен лагер преди следващата година. Тогава най-важното състезание ще бъде олимпийската квалификация в Будапеща през март. Преди това ще имаме европейско първенство през февруари. Очаква ме и държавен шампионат през януари. Там трябва да спечеля моята категория в България, за да се знае, че ще се боря на квалификациите. Искам да се върна в моята основна категория до 57 кг, защото през тази година не успях да участвам в нея. Всяко зло за добро. Догодина надали ще имам проблеми. Надявам се още на първия турнир да взема квотата и да гоня моята цел и мечта - златен медал на олимпиадата в Токио.


 


- Винаги сте имали проблеми със свалянето на килограмите. Сега как се движите с личното тегло?


 


- След неприятната ситуация бях качила килограми. Не тренирах един месец. След това започнах постепенно да се готвя и да влизам във форма. За два месеца свалих 11 кг. Много се лутах по какъв начин да смъкна теглото. Не е толкова трудно да свалиш килограмите, по-трудно е да го направиш и да се чувстваш добре. Участвах на световното първенство до 23 години. Загубих първата схватка от китайката с 3:4. Ако бях победила, сигурно щях да стана шампионка. Състезанието беше важно, защото половин година не се бях борила никъде. Имах нужда да се върна психически. Да почувствам тръпката. Взех си поука от грешките. Те бяха елементарни и заради тях загубих срещата. За пръв път преживявам много спокойно загубата. Почти десет години винаги съм се ядосвала и плакала след поражение. Самото участие беше важно след всичко, през което преминах. Дори без да взема медал. Така е било писано. Исках да покажа на всички, че не съм се отказвала. Ще преследвам олимпийското злато с цената на всичко.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да откриете, че простите решения са най-ефективни

Днес може да откриете, че простите решения са