Свързани новини

18.11.2019 09:21

Циципас повтори постижението на Гришо и спечели финалите в Лондон

Видян 1205 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Стефанос Циципас е новият шампион на заключителния Мастърс турнир, който закрива сезона в тениса. Гръкът повтори постижението на Григор Димитров и спечели надпреварата при дебютното си участие. На финала в Лондон 21-годишният Цицпас победи Доминик Тийм след 6:7, 6:2, 7:6. Мачът бе изключително интересен и премина през куп обрати. В крайна сметка, след повече от 2 часа и половина игра поставеният под номер 6 в световната ранглиста представител на южната ни съседка спечели ценния трофей.



Турнирът в Лондон закри сезона в тениса. Най-добрият ни тенисист Григор Димитров завърши на 20-о място в световната ранглистата. Българинът направи силна финална част на годината и благодарение на двата си полуфинала (б.р. на откритото първенство на САЩ и на Мастърса в Париж) завърши годината в топ 20. Гришо започна 2019-а извън топ 50, а по време на сезона изпадна дори от топ 70.



Рафаел Надал завърши годината под номер 1 в света. Топ 3 допълват Новак Джокович и Роджър Федерер.
Завършилият на седмо място в класацията Александър Зверев пък изрази уверение, че идва краят на ерата на тримата големи в тениса (б.р. Федерер, Надал, Джокович). Според през 2020 г. догодина ще има нов шампион в някои от турнирите от Големия шлем:



"Мисля, че догодина ще видим нов шампион в турнирите от Големия шлем. Ще видим кой ще бъде точно, защото младите момчета играят невероятен тенис - прогнозира 22-годишният Зверев. - Може да бъде Даниил Медведев, може да бъде Стефанос Циципас или Доминик Тийм. Аз също съм в добра позиция или поне така се надявам. Ще видим какво ще ни предложи следващият сезон, но според мен това ще бъде вълнуваща година за младите."



Федерер (20), Надал (19) и Джокович (16) са спечелили общо 55 титли от Шлема, като последният различен от тях шампион в най-престижната верига е Стан Вавринка на US Open през 2016 г.
От 12-те турнира през последните три години 33-годишният испанец спечели пет, 32-годишният сърбин - четири, а 38-годишният швейцарец - три.



Снимка: Getty Images




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.