Свързани новини

11.11.2019 14:30

Тийм би Федерер

Видян 1625 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Доминик Тийм игра на изключително високо ниво срещу Роджър Федерер и надигра шесткратния шампион на финалите на ATP в Лондон.


 


В първи мач и за двамата в група „Бьорн Борг“ австриецът се възползва от общо четири грешки на световния №3 в ключови моменти – две в първия сет и още толкова във втората част, за да надделее със 7-5 7-5, предава TennisKafe.com.


 


Световният №5 не свали равнището си на игра в целия двубой и макар Федерер също да показа класата си, движението на Доминик по корта се оказа ключът към успеха. Той бе трети за австриеца срещу Роджър тази година от общо три мача – преди това го надигра на финала в Индиън Уелс и на клея в Мадрид. В общия баланс пък вече води с 5-2.


 


Последният двубой на Тийм бе срещу Григор Димитров в Париж. Първата ни ракета изигра един от най-добрите мачове в кариерата си на осминафиналите на Мастърс турнира и елиминира най-титулувания играч за 2019 г. Летеше по корта и бе почти безупречен, като надигра категорично петия в света в два сета – 6-3 6-2.


 


Сега обаче австриецът се върна на пътя на победите и заедно с Новак Джокович води в група „Бьорн Борг“, докато Федерер и Матео Беретини са с актив 0-1 след първия ден.


 


Федерер започна мача със сгрешено воле на мрежата, а след това Тийм реализира уинър от форхенд по диагонала, след като Роджър бе поел инициативата в разиграването. Последва още една неточност от ракетата на шесткратния шампион, която предостави на австриеца три поредни брейкбола. Швейцарецът спаси първите два, но избърза да играе агресивен форхенд и изостана с ранен пробив.


 


Маестрото намери ритъма си и макар да изоставаше в четвъртия гейм, успя да обърне. Контрира опонента с атаки към бекхенд страната му и световният №5 сгреши два пъти при тези удари, за да може 38-годишният тенисист да направи рибрейк за 2-2.


 


Постепенно процентът вкаран първи сервис на Тийм падна под 50%, а шесткратният шампион много по-лесно печелеше подаванията си. Тази тенденция продължи до 5-5 и 30-30, когато Федерер сгреши от форхенд и предостави „скрит сетбол“ пред опонента. Последва неточност и от форхенд, а впоследствие австриецът поведе в частите със 7-5.


 


След почивката двамата наелектризираха публиката с дуел на мрежата, в който си размениха по точка, а в четвъртия гейм Федерер се възползва от две непредизвикани грешки на световния №5. Реализира бекхенд уинър по правата и си осигури точка за пробив, но Тийм я отрази със завършващ удар от защитна позиция, а после използва солидния си сервис, за да изравни при 2-2.  


 



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

близнаци