Свързани новини

07.11.2019 19:40

Световна компания: ЦСКА ни потърси за новия стадион

Видян 3121 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ива Георгиева е представител за България на една от най-големите и утвърдени световни компании, със сериозна експертиза в спорта – Lagardere Unlimited.


 


С повече от 10 години професионален опит в сферата на международния маркетинг, тя е работила в партньорство с немския екип на International Management Group и IFS.


 


Преди няколко месеца г-жа Георгиева заяви, че в българския футбол няма ясна визия за развитие и управление на стадионите.


 


Днес тя сподели за Gong.bg, че от ЦСКА са се обърнали към Lagardere Unlimited и са проведени разговори относно възможността за изграждане и управление на нов стадион на мястото на "Българска армия", но уточни, че няма постигната договорка.


 


- Г-жо Георгиева, наскоро единият от собствениците на ЦСКА - Юлиан Инджов, заяви, че "червените" имат намерение да възложат управлението на новия стадион, който клубът има намерение да изгради, на международен оператор. Представляваната от Вас компания ли е имал предвид г-н Инджов?




- Не бих могла да отговоря какво е имал предвид г-н Инджов, но със сигурност  ЦСКА се нуждае от компания с оперативен/търговски опит на стадиони, която в същото време разбира как това ще се отрази на проектирането/строителството. Не на последно място, тази компания трябва да насочи всички заинтересовани страни в правилната посока, докато управлява и контролира краткосрочните и дългосрочните резултати.



Преди повече от месец, ЦСКА се обърна към нас, представяйки своята визия за изграждане на нов стадион. Към онзи етап, според мен, те не бяха готови да водят разговори за привличането ни като оператор. Провели сме първоначални разговори с клуба, но понастоящем, нямаме договорни отношения. България има нужда от примери за успешни практики в управлението на спортни проекти. Неведнъж сме демонстрирали нашата готовност и желание да реализираме  финансово ефективен модел на нов футболен стадион в София, но не на всяка цена и при условия, които не отговарят на бизнес стандартите и политиката за корпоративна и социална отговорност на компанията.




- Във футболните среди се заговори, че ЦСКА ще кандидатства за финансиране по Плана "Юнкер". Мислите ли, че могат да получат такова, при положение че изискванията са изключително високи? Като всяка финансираща организация, тя очаква да бъде доказана приходната част.




- Планът "Юнкер" е прекрасна възможност за финансиране на  подобни проекти. Чрез него, ЕИБ  финансира операции, които са по-рискови, в сравнение с нейните обичайни инвестиции. Това са един вид нови финансови продукти, например рисков дълг с характеристики на собствен капитал или инвестиционни платформи. Планът "Юнкер" позволява също на ЕИБ да одобрява по-голям брой проекти, отколкото би било възможно без гаранция от бюджета на ЕС, което позволява тези продукти да бъдат достъпни до широк кръг нови клиенти. 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

рак