Свързани новини

29.10.2019 09:10

Министър Кралев награди най-добрите ни биатлонисти

Видян 1355 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев бе гост на церемонията на Българската федерация по биатлон, с която беше закрит сезон 2018/2019. Кралев награди най-добрите биатлонисти при мъжете за купа “България”.



Номер едно за изминалата състезателна година е световният вицешампион в индивидуалната надпревара на 20 км Владимир Илиев. Втори и трети са Антон Синапов и европейският шампион на 20 км Красимир Анев, предава Gong.bg.



"Това е най-силният сезон на биатлона след фантастичната година на Екатерина Дафовска, в която тя спечели олимпийското злато. Поздравявам ръководството на федерацията и всички състезатели и клубове, които са работили за постигането на тези успехи”, заяви спортният министър.



Красен Кралев потвърди поетите от Министерство на младежта и спорта ангажименти по изграждането на ролбани в Самоков и Троян. С тяхното изграждане българските биатлонисти ще имат възможност да водят целогодишна подготовка.



"През последните няколко месеца с Екатерина Дафовска се срещнахме с представители на клубове в страната. Видях, че има много талантливи деца. Поради тази причина започваме да инвестираме средства в създаването на трасета, за да може младите ни таланти да вървят по стъпките на Екатерина Дафовска, Владимир Илиев и Красимир Анев", обяви Кралев.



Председателят на Българската федерация по биатлон Екатерина Дафовска връчи почетен плакет на министър Кралев за подкрепата, която Министерство на младежта и спорта оказва на този спорт.



По време на церемонията бяха наградени победителите в крайното класиране във всички възрастови групи за купа „България“ и купа „Надежди“.


 


Специална награда за принос по случай 60-годишнината си получи Владимир Величков, който доскоро беше най-предно класиралият се българин на световно първенство с двете си пети места през 1982 и 1985 г.



Снимка: ММС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Завръщането на Петя Пеева

ЗаПлетени истории: Завръщането на Петя Пеева

Плетените дрехи са хит в световните ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и преразглеждане

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и