Свързани новини

28.10.2019 09:55

Хамилтън грабна победата в Мексико

Видян 1595 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Люис Хамилтън спечели Гран при на Мексико, 18-и кръг за сезона във Формула 1, но отложи шампионския празник, след като не успя да си гарантира предсрочно шеста световна титла.

На подиума до Хамилтън се качиха Себастиан Фетел и съотборникът му Валтери Ботас, предава Dnevnik.bg.

Британецът триумфира в надпреварата на пистата "Ерманос Родригес", което в крайна сметка го доближи на няколко точки шестата корона. Той може да си гарантира титлата още след седмица на пистата в Остин, САЩ.

Пилотът на "Мерцедес" потегли трети на "Ерманос Родригес", но с добра стратегия, отлична работа с гумите и неточности на Шарл Льоклер, стигна пръв до финала.

Победата е втора за Хамилтън на мексиканското трасе след 2016 г., както и общо 10-а от началото на сезона. Успехите му във Формула 1 вече са 83, като британецът е само на осем от изравняване на рекорда на Михаел Шумахер.

За да спечели предсрочно титлата Хамилтън се нуждаеше да завърши уикенда с аванс от 78 точки пред съотборника си Валтери Ботас. С третото си място финландецът математически пренесе битката и в следващия старт.

Шарл Льоклер потегли от полпозишън, следван от Фетел, като двамата не позволиха на съперниците им да ги изпреварят. Зад пилотите на "Ферари" беше много интересно, като Хамилтън и Верстапен бяха агресивни, а тоова доведе до излизане от състезателната линия и за двамата.

В петата обиколка Верстапен спука и гума след контакт с Ботас, което го принуди да влезе в бокса.

Всеки един от водещите пилоти имаше различна стратегия в надпреварата. Льоклер влезе пръв за смяна на гуми, докато Валтери Ботас остана на трасето повече от 35 обиколки. Хамилтън смени гумите си по-рано с комплект от най-твърдите и поне в началото се оплака от леки проблеми, след което започна да записва все по-добри времена.

В крайна сметка стратегията на световния шампион се оказа най-добра, той запази ресурса на гумите и отвори аванс пред останалите. При навлизане в последните 20 обиколки разликата между него и втория Себастиан Фетел беше под 3 секунди, но германецът изобщо не топеше пасива си.

Льоклер влезе и за втори път в бокса, което го прати едва четвърти в колоната, движейки се зад Ботас.


 


Снимка: Getty Images



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще ви се иска да сте особено красиви и привлекателни


Днес ще ви се иска да сте особено красиви и