Свързани новини

23.10.2019 14:40

Дерменджиев със скромна заплата

Видян 1424 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Селекционерът на България Георги Дерменджиев ще получава сравнително скромно възнаграждение, спрямо предшествениците му.


 


Заплатата на треньора ще е около 20 000 лева месечно, а контрактът му е само до 1 април.


 


И Красимир Балъков, и Петър Хубчев, а да не говорим за хора като Лотар Матеус, Любослав Пенев и Станимир Стоилов, получаваха доста по-сериозни суми от БФС, докато водиха националния отбор, пише Dir.bg.


 


Днес Дерменджиев ще представи пред ръководителите на футболния съюз хората от екипа си - помощници, треньор на вратарите и анализатор.


 


А след няколко дни, в понеделник, трябва да обяви и повиквателните за играещите в чужбина национали преди евроквалификацията с Чехия на 17 ноември в София.


 


 


В първото си интервю като национален селекционер, дадено пред БНТ, специалистът каза:


 


"Националният отбор е чест за всеки един треньор. Той представлява държавата и е едно голямо предизвикателство. Въобще не се двоумих дали да приема предложението. Когато има избор на треньор, нормално е да има и недоволни, и хора, които са против.


 


За работата на един специалист се съди по резултатите. Надявам се да променим негативната тенденция. Нека оставим зад гърба си това, което е било. Нека гледаме напред. Няма време за експерименти.


 


Знаем какво поколение имаме и не трябва толкова жестоко да се нахвърляме върху играчите. За мен има психологически проблем, който може да се реши с по-голямо спокойствие. Нека вървим крачка по крачка, за да бъде правилна работата. Предстои да говорим с всеки играч. За да бъдат част от националния отбор, те трябва да са отговорни и мотивирани.


 


Във футбола много неща може да се случат, но надеждата умира последна. Ние ще направим всичко възможно за класиране на Евро 2020.


 


Не трябва да се подценява Хаити (с тях имаме контрола на 14 ноември - б.р.). Футболът се развива бързо. Няма значение от името на съперника, трябва да се играе отговорно. Още един път призовавам - нека си уважаваме националния отбор, какъвто и да е той. Разбира се, че очаквам подкрепа от феновете. Колкото и да са на брой, те трябва да поддържат отбора.


 


Не трябва да говорим за скандалите. Всеки иска доброто на българския футбол. Проблемите не са във футболния съюз, а в клубовете, където трябва да си подготвят къщичките, но това е друга тема.


 


Имаме много добри треньори. Когато националният отбор не е на това ниво, на което ни се иска, винаги има виновни."




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

овен

Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора,