Свързани новини

23.10.2019 11:04

ЦСКА получи правото да строи нов стадион

Видян 1626 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Държавата даде зелена светлина на ЦСКА за изграждането на нов стадион в Борисовата градина.
Това стана ясно от пост на министър Красен Кралев в социалните мрежи: „Преди минути, Министерски съвет гласува решение за определяне на съучредител за образуване на дружество от Сердика спортни имоти ЕАД-еднолично акционерно дружество с държавно участие в капитала. Създаването на съвместно дружество с Арена ЦСКА ЕООД, чийто едноличен собственик на капитала е Професионален футболен клуб ЦСКА ЕАД, ще позволи реализирането на инвестиционни проекти. Новосъздаденото дружество ще носи името Спортни имоти Българска армия АД с предмет на дейност инвестиране, реновиране и модернизация на спортен комплекс “Българска армия”. Повече подробности - в официалното съобщение на ММС. Честито, армейци”, написа Красен Кралев.



Футболният клуб ще участва с парична вноска на стойност 22 млн. лева в новото дружество Спортни имоти Българска Армия ЕАД, съобщиха от Министерството на младежта и спорта. Държавното Сердика спортни имоти ЕАД, чиято собственост е стадион Българска армия, ще се включи с апортна вноска на същата стойност, като точната сума ще бъде определена след изготвяне на оценка. Държавата и ЦСКА ще притежават по 50% от акциите в Спортни имоти Българска армия АД. "Това защитава в максимална степен интересите на държавата. Всички решения в общото събрание на новото търговско дружество ще бъдат взимани с пълно единодушие. Всички решения на съвета на директорите на новото търговско дружество ще бъдат вземани само при участие на лицето - представител, посочено и предложено от Сердика спортни имоти ЕАД, се казва в информацията на министерството на спорта.



Съсобственикът на футболния клуб Гриша Ганчев заяви неотдавна, че "до 15 март 2021 г. ЦСКА ще има нов стадион. През лятото той обясни пред Капитал, че вече има осигурено финансиране - 10 милиона евро собствени средства и 20 милиона евро от датски инвестиционен фонд.



В клуба очакват и придобиването на активите на фалиралото "ПФК ЦСКА" АД, за които бяха платени 8 млн. лева.










Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Използвайте деня, за да размислите

Използвайте деня, за да размислите и да се