Свързани новини

18.10.2019 14:50

Боби Михайлов: Не се махам заради Борисов, просто търпението ми се изчерпа

Видян 3203 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Борислав Михайлов не бил подал оставката си като президент на БФС заради искането на премиера Бойко Борисов, а защото търпението му се е изчерпало. Това заяви самият той на пресконференция в Бояна, след като официално депозира оставката си, предаде Сега. Той остави другите членове на изпълкома на БФС за обсъждат ситуацията и отиде при журналистите, за да отговаря на въпроси. "Подадох оставка и никога повече няма да се върна във футбола", резюмира Боби Михайлов.


"Благодаря на всички, с които в последните години работехме заедно. Току-що подадох оставка като президент. Както знаете, тя е личен акт и не се обсъжда. Подготвих кратък анализ на свършеното през това време. Бюджетът през 2006 година бе 5 615 000 лева, за тази година е 18 924 000 лева. Всички може да смятате. Откъде са идвали парите? От спонсори: 12 675 000 лева, от ТВ права - 56,4 млн. лева, от които за клубовете са 50,8 млн. лева. Представителите на БФС в УЕФА в началото бяха четирима, сега са 23-ма. Международни съдии от 17 станаха 29.


14 финансови ревизии бяха направени във футболния съюз без забележки и препоръки. За терените и базата знаете. Очаква се футболният съюз да влезе в новата година с резерва от над 5 млн. лева - каза Михайлов. - 14 години са доста дълъг период от време. Отдавна се замислих, че може да съм омръзнал на хората въпреки свършеното. Предпочетох с моята оставка да сваля напрежението от случилите се напоследък неща и дам възможност на колегите да работят. Не, че аз съм виновен за тях. Дали съм говорил с Бойко Борисов? Прочетох изказването на премиера на сутринта, но моето решение няма нищо общо с това. Не съм пременял решението си. За 14 години със сигурност имам някаква вина. Футболният съюз е регулатор. Футболът обаче се прави по клубовете. Това трябва да го разберете веднъж завинаги. Аз като бях вратар, шест гола не са ми вкарвали със сигурност. Идва моментът, в който търпението се изчерпва и това е причината да съм тук през вас. В това няма нищо странно и нищо срамно."


Михайлов коментира и инцидентите от мача България - Англия. 


"Не мога да гадая дали случилото се е направено нарочно. Със сигурност не сме го предизвикали ние. Напрежението бе нагнетено в Англия и затова изпратих тези писма до УЕФА, в които твърдях, че в България няма расизъм", заяви той.


Бившият вече шеф на БФС обаче отказа всякакви коментари относно акцията на ГДБОП и специализираната прокуратура в БФС и спрямо Съдийската комисия. Въпреки това настоя, че в България няма черно тото, щом няма доказани случаи на такова. "Темата за уговорени мачове се преекспорнира от 15 години. Който докаже, че има черно тото, нека виновните си поемат вината. Всички сигнали са предадени на прокуратурата. Има съмнения за уредени мачове, но нищо не е доказано. Сигналите намаляват през годините", обясни той.

След това продължи с равносметката на управлението си: "Аз нося отговорност пред хората, които са ме избрали. Това са 600 делегати. Коя е най-голямата ми грешка през годините? Може би съм бил прекалено добър. Тръгвам си от футбола за дълго време. Ще си почивам, ще ходя на риба, на лов. За футбол ще мисля след много време, ако въобще започна да мисля за футбол. Не се чувствам предаден. В един момент на човек му писва... Новият президент трябва да е добър мениджър и да го уважават футболните хора".

 



Етикети
, , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

ВМРО

ГЕРБ може и да не иска ППДБ да изчезнат: ВМРО

Днес Деница Сачева е завила, че времето ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес ще имате желание да общувате с повече хора

Днес ще имате желание да общувате с повече хора.