Свързани новини

17.10.2019 15:30

Подготвят коренна промяна на баскетбола в БГ

Видян 1620 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нова революционна национална програма за развитие на българския баскетбол в периода 2020-2023 година ще започне да прилага Българска федерация по баскетбол.


 


Концепцията бе изготвена от „Спортс Мениджмънт България“ по поръчка на БФБ и в средата на миналата седмица беше представена на членовете на Управителния съвет на баскетболната централа.


 


През декември програмата трябва да бъде одобрена и от Общото събрание на организацията, предава Sportal.bg.


 


Националната програма за развитие на българския баскетбол в следващите 4 години е фундаментален документ, който полага основите за осъществяване на невиждана до този момент трансформация в българска спортна федерация. Тя съдържа детайлен анализ на качеството на управление на федерацията, на финансовото състояние и на административния й капацитет.


 


В аналитичната си част документът разглежда също регулаторните документи, високото спортно майсторство, изграждането на институционална идентичност на БФБ и Национална баскетболна лига, както и използването на потенциала на международните мачове и събития, организирани на територията на България.


 


„Националната програма е разписана на 45 страници, което е с 50% повече от тази на ММС. По същество е разделена на 11 приоритета, които съдържат 39 мерки. В мерките са включени 101 конкретни действия, които трябва да бъдат предприети, за да се реализира програмата успешно. Разработих и оперативен план към програмата за следващите 4 години, който разбива действията на стотици детайлни стъпки и определя отговорните за тях лица“, обяснява Виктор Кирков, изпълнителен директор на „Спортс Мениджмънт България“.


 


Сред ключовите приоритети от програмата са преминаването към електронно управление на процесите в БФБ, повишаването на квалификацията на спортно-педагогическите кадри в системата на българския баскетбол, подобряване управлението на връзката с привържениците и диверсификация на риска по отношение на финансирането на федерацията.


 


„Според последните промени в Закона за физическото възпитание и спорта всяка една федерация, която иска да получи лиценз от Министерство на младежта и спорта (ММС), трябва да изготви такава програма. Чест прави на БФБ, че не направиха нещата проформа, както много други федерации, а потърсиха партньорство с външен експерт“, допълни още Виктор Кирков.


 


„Бих искал да изразя задоволството си от много професионално и отговорно изработената от  "Спортс Мениджмънт България“ ЕООД Национална програма за развитие на българския баскетбол 2020-2023., написа в писмо президентът на БФБ Георги Глушков. - Задълбоченият анализ на настоящото състояние на баскетбола в България, направените препоръки и предложените мерки за развитие и подобряване на работата на БФ Баскетбол демонстрират компетентност и желание действително да се помогне на нашата организация. Няма съмнение, че при друга необходимост от професионална помощ в областта на спортния мениджмънт ние отново ще се обърнем към Вашите услуги, като също така сме готови да ги препоръчаме на наши колеги.“




Етикети
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на