Свързани новини

17.10.2019 09:00

Гришо аут още на старта в Стокхолм

Видян 1384 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Григор Димитров записа поредна загуба през сезона. Най-добрият ни тенисист загуби още първия си мач на турнира АТР 250 в Стокхолм. Българинът, който е шампион в надпреварата от 2013 г., отстъпи със 7:6, 3:6, 6:7 на Сам Куери от САЩ.


Българинът обаче в крайна сметка не показа по-здравите нерви в ключовите моменти, губейки финалният тайбрейк на 3 точки и допускайки поражение след малко над 2 часа игра.


Първата част започна изключително равностойно, но първия шанс за пробив дойде пред Куери. В третия гейм на сета, след 3 равенства и точка за пробив Григор все пак успя да задържи подаването си и да поведе с 2:1.


Последва спокоен период от срещата, в който всеки от двамата тенисисти си вземаха безпроблемно геймовете. В тези моменти Григор имаше предимство от дъното на корта, докато Куери доминираше със своя феноменален сервис.


В 10-тия гейм на срещата Григор постави Куери в сериозни неудобства, след като на три случая докарваше резултата до 40:40. В този момент сервисът на противника на българина отново заработи на максимални обороти, за да предотврати опасността. До края двамата размениха по още гейм, за да вкарат двубоя в решителен тайбрейк.


 


Там първата ни ракета започна по феноменален начин, след като поведе с 5:2 и два минибрейка. Григор продължи да е по-настоятелният тенисист, стигайки до 6:2 и цели 4 поредни сетбола. В този момент обаче Куери се събуди. След два топовни сервиса и две решително спечелени разигравания американецът отново завърза интригата, докарвайки резултата до 6:6. При 7:7 хасковлията обаче отново натисна спусъка с мощен форхенд по диагонала постигна нов минибрейк и 6-та точка за спечелване на сета. Този път грешка при свой сервис нямаше и сетът отиде на сметката на българина.


 


Втората част започна в идентично темпо. Двамата тенисисти продължаваха изключително завързаната битка, в която просто не се виждаше откъде може да дойде пробив в срещата.


 


Точно при 3:2 обаче американецът вдигна на високи обороти. След серия феноменални бомби от форхенд от основната линия той стигна до пробив на 0 за 4:2. Размазващата серия на Куери стигна до 8 поредни точки, след като затвърди пробива си с нов нулев гейм и поведе с 5:2. До края на сета Куери нямаше проблеми и затвори сета при 6:3.


 


Третата част премина отново под диктовката на успешните сервис геймове. Двубоят се развиваше без никакви катаклизми до 4:4, тъй като и двамата намираха начин да се справят със съпротивата на този, който посреща. В 9-тия гейм на сета американецът достигна до потенциално решителен момент с точка за пробив. Григор обаче показа завидна агресия и хладнокръвие, излизайки на мрежата и отигравайки едно изключително сложно падащо воле, за да отрази опасността.


 


Източник: Gong.bg


Снимка: Getty Images




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.